Chaosweek Juventus compleet met nieuwe struikelpartij

Juventus heeft een zeldzaam zwakke week woensdag in stijl afgesloten. De Oude Dame ontsnapte op bezoek bij Sassuolo aan een nieuwe nederlaag, maar verspeelde wel twee punten. Lazio profiteerde daar echter niet van.

Sassuolo
Sassuolo
3 - 3
Juventus
Juventus

Juventus had een zware week in aanloop naar het uitduel met Sassuolo. Op woensdag gaf de ploeg van Maurizio Sarri een 0-2 voorsprong uit handen tegen AC Milan (4-2), tegen Atalanta Bergamo ontsnapte Juve vervolgens dankzij twee strafschoppen aan een nieuwe verliespartij (2-2). De club uit Turijn was woensdag zichtbaar gebrand op revanche.

Binnen twaalf minuten stond het namelijk al 0-2. Danilo en Gonzalo Higuaín scoorden, beiden op aangeven van Miralem Pjanic. Toch ging het ook in het Mapei Stadion weer helemaal mis. Filip Djuricic schoot in de 29ste minuut de aansluitingstreffer in de kruising. Kort na rust was de comeback van Sassuolo compleet. Eerst schoot Domenico Berardi een vrije trap schitterend binnen, waarna Francesco Caputo de 3-2 binnengleed.

Alex Sandro behoedde Juventus echter voor een nieuwe blamage. De Braziliaan kopte bij de eerste paal raak uit een hoekschop: 3-3. Via met name Cristiano Ronaldo was Juventus nog dicht bij een winnende treffer, maar de Portugees moet nog even wachten op zijn vijftigste Serie A-goal. Via Hamed Traoré had overigens ook Sassuolo de wedstrijd kunnen winnen, maar de eindstand deed recht aan de krachtsverhoudingen.

AS Roma
AS Roma
2 - 1
Hellas Verona

AS Roma boekte woensdag zijn derde overwinning op rij. Jordan Veretout opende de score al vroeg vanaf de strafschopstip, op slag van rust kopte Edin Dzeko zijn vijftiende Serie A-treffer van het seizoen binnen: 2-0. Matteo Pessina redde nog de eer namens Verona, maar verder dan die aansluitingstreffer kwamen Sofyan Amrabat en consorten niet. Roma blijft daardoor de nummer vijf van de Serie A.

Udinese
Udinese
0 - 0
Lazio
Lazio

Na drie nederlagen op rij was de Scudetto uit het zicht verdwenen voor Lazio en ook tegen Udinese liep het niet bij de mannen van Simone Inzaghi. De Italiaan besloot tien minuten voor tijd om het Nederlandse duo Djavan Anderson en Bobby Adekanye in te brengen, maar ook zij konden geen winnende treffer forceren. Door de remise neemt Lazio de derde plaats over van Internazionale, maar de Milanezen kunnen donderdag weer langszij komen.

Lecce
Lecce
1 - 3
Fiorentina
Fiorentina

Lecce is verwikkeld in een felle strijd tegen degradatie, maar tegen Fiorentina bleek er niets te halen. De bezoekers namen al vroeg de leiding via Federico Chiesa en de Italiaan zorgde kort voor rust voor het hoogtepunt van de wedstrijd met een schitterende assist op Patrick Cutrone. Rachid Ghezzal zorgde voor de derde treffer van La Viola, Evgen Shakhov deed in de slotfase iets terug namens de gastheren.