Chaos in België: degradatie Waasland-Beveren wordt verboden

Reacties

De PRO League maakte woensdag het speelschema voor het nieuwe seizoen in België bekend, maar mogelijk is al het werk voor niets geweest. De degradatie van Waasland-Beveren is door het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) in ieder geval voorlopig verboden.

Chaos in België: degradatie Waasland-Beveren wordt verboden
© Pro Shots

In België ging er net als in Nederland een streep door het restant van het seizoen, toen de coronapandemie verder voetballen onmogelijk maakte. In tegenstelling tot de KNVB besloot de competitieleider in België wel om promotie en degradatie toe te passen, met nog één wedstrijd in de reguliere competitie (plus de play-offs) voor de boeg. Dat betekende slecht nieuws voor Waasland-Beveren, dat als hekkensluiter uit de Pro League zou verdwijnen.

De Belgische laagvlieger, die vreesde voor een faillissement bij degradatie, ging daar niet zomaar mee akkoord en kondigde juridische stappen aan. De Belgische Mededingingsautoriteit zag geen reden om in te grijpen en de verwachting was dat de BAS hetzelfde standpunt zou hebben, maar daar is dus geen sprake van. Het Arbitragehof verklaarde de beslissing van de Algemene Vergadering van de Pro League om Waasland-Beveren te laten degraderen nietig.

Bij een nieuwe Algemene Vergadering zal er nu een beslissing moeten worden genomen over het lot van de Waaslanders. Het is nog niet bekend wanneer deze vergadering zal zijn. Belangrijk om te melden: Club Brugge is zijn titel volgens Het Laatste Nieuws níet kwijt. Die nietigverklaring vroeg het BAS niet.

Bekijk hier al onze video's
Meer SK Beveren
Meer over SK Beveren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.