Chaos compleet: ook technisch manager Van Den Abbeele weg bij NAC

Reacties

In navolging van trainer Peter Hyballa is ook technisch manager Tom Van Den Abbeele per direct vertrokken bij NAC Breda. De club heeft de samenwerking met de Belg in goed overleg besloten te beëindigen, zoals dat zo mooi heet. 

Chaos compleet: ook technisch manager Van Den Abbeele weg bij NAC
© Pro Shots

'Aankomend seizoen wordt een bijzonder belangrijk seizoen voor de toekomst van NAC', zegt algemeen directeur Mattijs Manders in een korte toelichting op de clubwebsite. 'Aan de vooravond hiervan, dienen wij het volste vertrouwen te hebben in ieder onderdeel van de organisatie. Hierdoor hebben wij deze moeilijke beslissing moeten nemen in het belang van de toekomst van NAC.'

Eerder deze vrijdag maakte NAC al bekend dat Hyballa na vijf maanden weer vertrekt als trainer. Aanleiding voor de breuk met de Duitser was de openlijke kritiek die hij uitte op het beleid van Van Den Abbeele, van wie de club nu dus eveneens afscheid neemt. De 41-jarige Belg was sinds april vorig jaar de technisch manager in Breda, waar zijn beleid niet op ieders goedkeuring kon rekenen.

In april vertrok ook algemeen directeur Luuc Eisenga al bij NAC wegens een verschil van inzicht met Van Den Abbeele. Manders had als opvolger van Eisenga vervolgens meteen een flinke brand te blussen na de kritiek van Hyballa. Dat leidt er nu dus toe dat drie maanden na het vertrek van de algemeen directeur ook de hoofdtrainer én de technisch manager weg zijn. De chaos is compleet in Breda.

'Steijn wil graag werken bij NAC en wordt genoemd als opvolger van Hyballa'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.