Champions League-vloek deert Bosz niet: Leverkusen gaat voor wonder

Reacties

Peter Bosz en de Champions League: het is een ongelukkige combinatie. Dinsdag verloor Bayer Leverkusen ook van Atlético Madrid en na drie duels is er nog geen enkel punt binnengehaald. Toch weigert Bosz om een plek bij de laatste zestien uit zijn hoofd te zetten.

Champions League-vloek deert Bosz niet: Leverkusen gaat voor wonder
© Pro Shots

Bayer Leverkusen verloor dit seizoen in de Champions League al van Lokomotiv Moskou en Juventus en in de derde speelronde ging het mis tegen Atlético. In een wedstrijd met nauwelijks kansen maakte Álvaro Morata het enige doelpunt (1-0). Zo blijft Bosz wachten op zijn eerste Champions League-succesje. Na negen wedstrijden (zes als coach van Borussia Dortmund, drie van Bayer Leverkusen) heeft de coach nog altijd geen een keer gewonnen in het miljardenbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een nederlaag in Spanje was niet wat zijn ploeg verdiende, vond Bosz. 'Met het voetbal dat we gespeeld hebben is het onterecht dat we met lege handen naar huis gaan', zei de oefenmeester volgens Kicker. 'Maar de beslissende pass, de moeilijkste pass in het voetbal, kwam steeds niet aan. Daardoor konden we ook niet scoren.'

In Groep D staan Juventus en Atlético na drie duels op zeven punten en de favorieten uit de poule zijn dan ook hard op weg naar de knock-outfase. Leverkusen heeft zeven punten minder, maar Bosz geeft niet op: 'Ik ben een vechter en er zijn nog steeds negen punten te verdienen. Ik zeg alleen dat het voorbij is als het ook echt voorbij is', maakte de Nederlander duidelijk.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.