Champions League: hier zit woensdagavond de spanning

Reacties

De vijfde speelronde van de Champions League geeft diverse topploegen deze woensdagavond al de gelegenheid zich te plaatsen voor de knock-outfase. VI schetst de uitgangsposities, waarbij het belangrijk is niet te vergeten dat onderling resultaat boven doelsaldo gaat.

Champions League: hier zit woensdagavond de spanning

Groep A
Manchester United heeft aan een gelijkspel tegen FC Basel voldoende om zich als nummer één van de poule te plaatsen voor de knock-outfase. Praktisch kan het niet meer misgaan voor de formatie van manager José Mourinho. FC Basel is door bij een overwinning, indien CSKA Moskou verliest van Benfica. De Zwitsers kunnen namelijk rekenen op een beter onderling resultaat tegen de Russen. Als hekkensluiter Benfica onderuit gaat, eindigt het definitief als nummer laatst in Groep A. Bij een zege moet Benfica hopen op een nederlaag van Basel om nog kans te maken op een toptweeplaats.

Programma woensdagavond:
18.00 uur: CSKA Moskou - Benfica
20.45 uur: FC Basel - Manchester United

Programma dinsdag 5 december:
Manchester United - CSKA Moskou
Benfica - FC Basel

Groep B:
Paris Saint-Germain en Bayern München zijn er sowieso bij in de volgende ronde van het miljardenbal. Alleen de strijd om de koppositie is voor beide ploegen nog van belang. Celtic kan woensdagavond goede zaken doen om een Europa League-ticket door minimaal één punt te veroveren in Parijs. Een gelijkspel is namelijk voldoende indien Anderlecht verliest van Der Rekordmeister. Het lijkt echter logischer dat de beslissing om het brons valt in de directe confrontatie in de laatste ronde. Ook dat lijkt een hels karwei te worden voor Anderlecht, aangezien de Belgen eerder dik verloren van de Schotten (0-3).

Programma woensdagavond:
20.45 uur: Anderlecht - Bayern München
20.45 uur: Paris Saint-Germain - Celtic

Programma dinsdag 5 december:
Celtic - Anderlecht
Bayern München - Paris Saint-Germain

Groep C:
AS Roma beschikt na het tweeluik tegen Chelsea over een gunstige uitgangspositie voor de knock-outfase. De Romeinen hebben aan een gelijkspel in het Wanda Metropolitano tegen Atlético Madrid genoeg om de volgende ronde te bereiken. Chelsea stelt overwintering veilig indien het wint op bezoek bij Qarabag. Een gelijkspel is ook voldoende voor The Blues indien Atlético er niet in slaagt koploper AS Roma te verslaan. Het lot van Los Colchoneros ligt voor een groot deel in handen van een stunt van Qarabag tegen Chelsea. De formatie van Diego Simeone leeft nog bij een eigen overwinning. Bij een gelijkspel is dat alleen zo als de Azerbeidzjanen verrassen.

Programma woensdagavond:
18.00 uur: Qarabag - Chelsea
20.45 uur: Atlético Madrid - AS Roma

Programma dinsdag 5 december:
AS Roma - Qarabag
Chelsea - Atlético Madrid

Groep D
Eén zaak is al zeker: Barcelona is zo goed als door naar de volgende ronde van het Champions League-toernooi. De ploeg van Ernesto Valverde heeft aan een gelijkspel tegen Juventus voldoende om daadwerkelijk als koploper te eindigen. Voor De Oude Dame is het nog geen uitgemaakte zaak dat het door gaat naar de volgende ronde. Als Juve minimaal gelijkspeelt en Sporting Lissabon er niet in slaagt Olympiakos te verschalken, dan bereikt de formatie uit Turijn woensdagavond op basis van onderling resultaat al de volgende ronde. Sporting blijft in ieder geval in de race om een plek in de toptwee als het wint van de Grieken. Ook Olympiakos heeft nog een minieme kans om door te gaan, maar als het zelf niet wint, dan is de vierde plaats een zekerheid.

Programma woensdagavond:
20.45 uur: Juventus - Barcelona
20.45 uur: Sporting Lissabon - Olympiakos Piraeus

Programma dinsdag 5 december:
20.45 uur: Olympiakos Piraeus - Juventus
20.45 uur: Barcelona - Sporting Lissabon

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.