Champions League alweer van start: eerste kampioenen uitgeschakeld

Reacties

Enigszins in de schaduw van het EK is dinsdagavond het dertigste seizoen van de Champions League in gang gezet. In de halve finale van de kwalificatieronde van de eerste voorronde boekten Pristina en Inter Club d'Escaldes een overwinning.

Champions League alweer van start: eerste kampioenen uitgeschakeld
© Pro Shots

De kampioenen van de landen die na het seizoen 2019/20 de onderste vier plaatsen op de UEFA-coëfficiëntenlijst bezetten, moeten deze week tijdens een minitoernooi in Albanië strijden om één ticket voor de eerste voorronde. Dat zijn Pristina (Kosovo), Folgore (San Marino), HB Tórshavn (Faeröer) en Inter Club d'Escaldes (Andorra).

Pristina zette dinsdag Folgore opzij dankzij treffers van Endrit Krasniqi (de eerste CL-doelpuntenmaker in 2021/22, voor de quizfans) in de 51ste minuut en invaller Mendurim Hoti bij het scheiden van de markt: 2-0. Inter Club d'Escaldes maakte een einde aan de droom van HB Tórshavn. Een half uur voor tijd zorgde Jordi Betriu voor de beslissing: 1-0.

De finale wordt vrijdagavond afgewerkt in Elbasan, tactisch gekozen op een dag zonder EK-actie. De winnaar mag op 6/7 en 13/14 juli duelleren met Ferencváros in de eerste voorronde. Daarna moeten nog 'maar' drie clubs worden uitgeschakeld om deel te nemen aan het hoofdtoernooi.

De afvallers in deze voorronde van de voorronde moeten zich opmaken voor deelname aan de tweede voorronde van de Europa Conference League.

Het 29ste Champions League-seizoen eindigde 24 dagen geleden pas: Chelsea rekende af met Manchester City in de finale

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.