'Chagrijn maakt plaats voor progressie bij Long Ball PSV'

Reacties

PSV was al uitgeschakeld in de Champions League, maar krijgt desondanks de nodige complimenten in de Nederlandse kranten na het laatste optreden van dit seizoen in het miljardenbal. De ploeg onderstreepte de Europese progressie bij de 1-1 bij Internazionale.

'Chagrijn maakt plaats voor progressie bij Long Ball PSV'

De ene uitschakeling in de Champions is de andere niet voor PSV, zo concludeert het Algemeen Dagblad. 'In 2016/2017 was er alleen chagrijn over hoe alles was gelopen, omdat PSV twee keer niet kon winnen van FK Rostov. Nu waren het stuk voor stuk boeiende gevechten, waarin PSV veel gezichten liet zien in een veel zwaardere poule.' Toch zet het AD ook een kritische kanttekening bij het duel met Internazionale. 'Als Sam Allardyce het tv-commentaar had moeten doen, had die over PSV kunnen zeggen wat hij als coach van West Ham United eens zei over het Manchester United van Louis van Gaal. ‘Het was Long Ball United,’ of in dit geval: ‘Long Ball PSV’.

De Telegraaf zag in PSV een team dat wil domineren, ongeacht de kracht van de tegenstander. 'Met op termijn vier vooruit voetballende verdedigers heb je in de elftal-as types als Jorrit Hendrix en Luuk de Jong nodig om het maximale uit doelgerichte spelers als Érick Gutierrez, Pablo Rosario en vooral Hirving Lozano en Steven Bergwijn te halen. Het zijn details die aangescherpt en geperfectioneerd moeten worden. Niettemin was het zeer hoopgevend hoe uitgerekend toen PSV niets meer te winnen had, deze cruciale stap voorwaarts toch werd gezet.'

Ook de Volkskrant vindt dat PSV het geschonden blazoen ietwat heeft opgepoetst met het gelijkspel in San Siro. 'De equipe van de dit seizoen debuterend hoofdcoach Van Bommel boekte almaar meer progressie op het hoogste Europese podium. Het oogde eigenlijk geen seconde geïmponeerd door de vele dwingende Italiaanse ogen en schreeuwende monden, met de bloednerveuze Inter-coach Spalletti voorop', luidde het compliment.

'Vlieguren in Champions League gaan PSV helpen in titelstrijd'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.