Cerny 'superblij' na langverwachte terugkeer: 'De knie is goed'

Reacties

Voor Vaclav Cerny kwam er maandagavond een einde aan een donkere periode. De aanvaller van Ajax kon bij de beloften voor het eerst in bijna elf maanden weer een wedstrijd spelen.

Cerny 'superblij' na langverwachte terugkeer: 'De knie is goed'

Cerny raakte op 25 oktober 2017 zwaar geblesseerd in het bekerduel van het vlaggenschip bij ASV De Dijk. De Tsjech scheurde zijn voorste kruisband af en moest bijna een jaar lang revalideren. Nu is de rechterknie volledig hersteld en maandag deed Cerny als basisspeler een helft mee tijdens de 2-0 zege van Jong Ajax op Helmond Sport, in de Keuken Kampioen Divisie.

'Ik ben superblij natuurlijk', zei de Ajacied na afloop voor de camera van FOX Sports. 'Ik heb lang moeten wachten. Het voelt heerlijk dat ik weer op het veld mag staan. Gisteravond had ik wel wat moeite om in slaap te vallen, het voelde toch wel apart dat ik na zo'n lange tijd weer mocht voetballen. In de wedstrijd merkte ik al na tien minuten dat ik kapot was. Ik had het even moeilijk in het begin, maar ik ben superblij dat ik weer kon voetballen. Dat was het belangrijkste voor mij.'

Tijdens de wedstrijd was Cerny geen moment bang dat zijn knie het toch niet zou houden. 'Ik heb daar niet over nagedacht', zei de dribbelaar. 'Ik probeer ook om het meteen van me af te zetten als ik eens een momentje heb op de training of in de wedstrijd. Ik weet dat de knie gewoon goed is, hij wordt ook helemaal niet dik meer. Ik heb last van de rest van mijn lichaam, maar de knie is heel goed.'

Het werd zo een mooie avond voor Cerny, die vreemd genoeg geen vraag kreeg over de merkwaardige actie waarmee hij tegenstander Dean Koolhof blesseerde. Cerny ontsnapte bij die vervelende overtreding aan een rode kaart en Koolhof viel geblesseerd uit. Ook Jong Ajax-coach Michael Reiziger en zijn collega Rob Alflen van Helmond werden niet naar de stampende beweging van Cerny gevraagd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.