Cerny op weg van FC Utrecht naar FC Twente

Reacties

Vaclav Cerny speelt komend seizoen voor FC Twente. De club uit Enschede gaat de 22-jarige aanvaller huren van FC Utrecht. De deal bevindt zich in de afrondende fase.

Cerny op weg van FC Utrecht naar FC Twente
© Pro Shots

In de jacht op meer speeltijd verruilde Cerny een jaar geleden Ajax voor Utrecht, maar in de Domstad kwam de Tsjech minder aan spelen toe dan hij had gehoopt. In slechts drie Eredivisie-wedstrijden liet trainer John van den Brom hem starten. Verder moest Cerny het doen met invalbeurten.

Cerny kan bij Twente gezien worden als de opvolger van Aitor Cantalapiedra, die transfervrij overstapte naar Panathinaikos. Doordat ook Haris Vuckic, Rafik Zekhnini en Keito Nakamura vertrokken en Emil Berggreen (die nog wel meetraint) een aflopend contract heeft, is Queensy Menig de enige overgebleven aanvaller in de selectie van Twente. De club versterkte zich tot nu toe al wel met linksback Gijs Smal van FC Volendam.

Ajax nam Cerny in 2014 over van het Tsjechische Pribram. Na vijf jaar tekende hij vorige zomer bij Utrecht een contract tot medio 2022 met een optie voor nog een jaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.