Cerny kleurt Ajax-debuut Pierie en Martínez

Reacties

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd op weg naar de start van het nieuwe seizoen simpel gewonnen. Tegen hoofdklasser Quick '20 werd het een doelpuntrijk duel (2-11).

Cerny kleurt Ajax-debuut Pierie en Martínez

Drie dagen na de eerste training meldde Ajax zich voor het eerst binnen de lijnen. Trainer Erik ten Hag moet het nog doen zonder de internationals, die zich later in de voorbereiding aansluiten. Die absentie biedt beloftes de kans zich te laten gelden. Onder anderen Brian Brobbey (17), Sergiño Dest (18) en Quinten en Jurriën Timber (18) waren mee op trainingskamp en kregen tegen Quick '20 ook speeltijd.

Ook de nieuwelingen kunnen zich extra laten zien. Kik Pierie en Lisandro Martínez maakten hun officieuze debuut voor de Amsterdammers, die in de eerste helft weliswaar twee treffers – waarvan één Panenka - incasseerden maar aan de andere kant ook zeven keer scoorden. Vaclav Cerny was met drie goals de meest trefzekere Ajacied in de eerste 45 minuten, waarbij debutant Martínez één keer als aangever fungeerde.

In de tweede helft stonden er elf andere spelers op het veld bij Ajax. De productie kwam moeizamer op gang, maar de Amsterdammers haalden de dubbele cijfers dankzij goals van Victor Jensen (2), Dani de Wit en Brobbey.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.