Boete lachertje voor Oscar, Berlusconi wil 'oude man' Zlatan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Boete lachertje voor Oscar, Berlusconi wil 'oude man' Zlatan

Oscar heeft niet alleen acht wedstrijden aan zijn broek gekregen voor zijn aandeel in een opstootje. De Chinese bond heeft de Braziliaan van Shanghai SIPG ook nog een boete gegeven van veertigduizend yuan. Die boete werkt eerder op de lachspieren dan afschrikwekkend. Het gaat namelijk om een bedrag van vijfduizend euro. En laat Oscar dat in welgeteld 120 minuten verdienen aangezien hij per jaar zo'n 22 miljoen euro opstrijkt. En die acht duels op de bank… Dan krijgt de Braziliaan nog altijd ruim drie miljoen euro op zijn bankrekening gestort.

Zijn trainer André Villas-Boas heeft het op Instagram opgenomen voor hem. '355 wedstrijden, NUL RODE KAARTEN! Acht duels geschorst.'

'Ik zou Zlatan Ibrahimovic graag weer in het shirt van AC Milan zien. Hij is een oude man, maar waarom niet?'
Silvio Berlusconi mag dan zijn zeggenschap over AC Milan hebben verkocht, dat weerhoudt hem er niet van om advies te geven over zijn geliefde Rossoneri. Dit keer over de clubloze Zweedse spits, die twee jaar actief was in San Siro voor hij in 2012 naar Paris Saint-Germain verhuisde. (Premium Sport)

'Kasper Dolberg is de beste spits van Denemarken op dit moment. Ik ben daarom natuurlijk heel blij dat hij er niet bij is.'
Václav Cerny is niet ongelukkig dat zijn Ajax-teamgenoot Dolberg het EK Onder-21 aan zich voorbij heeft moeten laten gaan. Zaterdag speelt hij met Jong Tsjechië tegen de al uitgeschakelde Deense beloftes voor een plaats in de halve finale.

• Het zou zomaar kunnen dat komend seizoen Nelson Mandela zijn Bundesliga-debuut gaat maken. Deze achttienjarige in Kameroen geboren aanvaller maakt namelijk naar alle waarschijnlijkheid de overstap naar de hoofdmacht van Eintracht Frankfurt. Sinds 2014 is Nelson Mandela Mbouhom actief in de jeugd van de Bundesliga-club. Zijn naam heeft hij in ieder geval al mee.

'Ik moet mijn medespelers nog leren kennen. Maar na de eerste training heb ik al gezien dat ik veel kwaliteit om me heen heb.'
Ricky van Wolfswinkel is met FC Basel begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (Blick)

• Polina Khaeredinova zorgde voor vertedering voor het Confederations Cup-duel Rusland-Portugal. Het meisje in een rolstoel werd door Cristiano Ronaldo liefdevol het veld opgereden. Ze kreeg bovendien naast een kus op haar voorhoofd ook het inloopshirt van de ster, die op zijn beurt een geweven armbandje in de Portugese kleuren kreeg van Khaeredinova. Maar ze voelt zich een beetje schuldig, aangezien Rusland verloor. Daarom gaat ze nu ook armbandjes in de Russische kleuren weven en die hoopt ze te kunnen geven aan keeper Igor Akinfeev.

'De verwachtingen zullen hoog zijn bij het publiek, dat Ronaldinho en Rivaldo in één team zal zien samenspelen in het Barcelona-shirt.'
Ji-Sung Park staat op 2 september in de Legends Match aan de kant van Manchester United tegen deze twee Braziliaanse grootheden. De Zuid-Koreaanse oud-PSV'er maakt zich zorgen over zijn eigen conditie. 'Ik zit de hele dag in de klas. Na de les spelen we soms met mijn medestudenten wat voetbal', aldus Park, die in Zwitserland studeert.

• Terwijl ze in Polen zonder Nederland bezig zijn aan het EK Onder 21 jaar, mijmeren wij nog even over betere tijden. Het is vandaag tien jaar geleden dat Jong Oranje voor het tweede jaar op rij het jeugd-EK won. Onder leiding van Foppe de Haan werd Jong Servië in de finale in Groningen met 4-1 verslagen. De toenmalige basisploeg werd een mooie toekomst voorspeld, maar vrijwel alle spelers maakten de verwachtingen niet waar. Sterker nog: een enkeling is zelfs al geruisloos verdwenen uit het profvoetbal.

Vlnr: Boy Waterman (33 jaar, APOEL Nicosia), Erik Pieters (28 jaar, Stoke City), Arnold Kruiswijk (32 jaar, Vitesse), Hedwiges Maduro (32 jaar, FC Groningen), Ryan Donk (31 jaar, Real Betis), Ryan Babel (30 jaar, Besiktas), Gianni Zuiverloon (30 jaar, Cultural Leonesa), Daniël de Ridder (33 jaar, gestopt), Royston Drenthe (30 jaar, gestopt), Otman Bakkal (32 jaar, gestopt), Maceo Rigters (33 jaar, gestopt op profniveau).
Vlnr: Boy Waterman (33 jaar, APOEL Nicosia), Erik Pieters (28 jaar, Stoke City), Arnold Kruiswijk (32 jaar, Vitesse), Hedwiges Maduro (32 jaar, FC Groningen), Ryan Donk (31 jaar, Real Betis), Ryan Babel (30 jaar, Besiktas), Gianni Zuiverloon (30 jaar, Cultural Leonesa), Daniël de Ridder (33 jaar, gestopt), Royston Drenthe (30 jaar, gestopt), Otman Bakkal (32 jaar, gestopt), Maceo Rigters (33 jaar, gestopt op profniveau).

• Pierre van Hooijdonk en Clarence Seedorf waren donderdag in goed gezelschap. Het duo, samen goed voor 133 interlands, kreeg bij een clinic in Milaan bezoek van niemand minder dan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

'Langzaam maar zeker word ik wat onrustiger. Ik neem geen genoegen met de plek die ik nu heb. Tegelijkertijd besef ik heel goed hoe mooi het leven nu is. Tweeënhalf jaar geleden zat ik nog op de pabo en maakte ik me om heel andere dingen druk.'
Hidde Jurjus aast op de plek van Jeroen Zoet onder de lat bij PSV. De 23-jarige doelman, die vorige zomer overkwam van De Graafschap, moet het voorlopig echter doen met een plek op de bank en staat op de nominatie om verhuurd te worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.