Centrale verdediger prioriteit voor Excelsior

Reacties

Voor Excelsior heeft het aantrekken van een nieuwe centrale verdediger de hoogste prioriteit. Op die positie heeft trainer Mitchell van der Gaag namelijk weinig keuzemogelijkheden. 

Centrale verdediger prioriteit voor Excelsior

Met de nieuwelingen Desevio Payne en Lorenzo Burnet als backs en Jurgen Mattheij en Milan Massop in het centrum is de spoeling achterin dun. 'Er moeten nog zeker twee verdedigers bij', aldus Van der Gaag. 'De tendens is dat spelers momenteel lang wachten. Daar heb je mee te maken. Excelsior staat er goed op, dat merk je wel, maar we moeten geduld hebben.'

Algemeen directeur Ferry de Haan bevestigt dat de zoektocht naar defensieve krachten gaande is. 'Deze week hoop ik twee gesprekken te hebben, met een Belgische en een Nederlandse centrale verdediger.’ Naar verluidt is Wout Faes, het door Anderlecht vorig seizoen aan Heerenveen verhuurde talent een van de twee. Faes gaat met de eerste selectie van Anderlecht mee op trainingskamp, maar mag volgens ingewijden opnieuw verhuurd worden. Met Jeffry Fortes heeft Van der Gaag nog een middenvelder die eventueel als rechtsback uit de voeten kan.

Naast verdedigers wil Excelsior nog een doelman aantrekken. 'Met Alessandro Damen hebben we een doelman die het mag laten zien, we hebben zijn contract niet voor niets verlengd. Hij kan zijn kans pakken. Vorig seizoen hadden we geen spits en pakte Nigel Hasselbaink zijn kans. Zo kan het gaan', zegt Van der Gaag. 'Maar er moet nog een doelman bij want we hebben er nu maar twee.'

Door het plotselinge vertrek van Terell Ondaan naar Turkije zal er ook voorin nog versterking nodig zijn. 'Er lopen wat contacten. Ik heb er vertrouwen in dat we er uit komen met goede spelers. Ik zou graag ook nog een pinchhitter hebben, maar daar zoekt iedereen naar', reageert Van der Gaag. Bij de eerste training liet de oefenmeester met Marouane Afakar, Stefan Kok en Joost Mangert drie jeugdspelers meetrainen. Ook aanwezig op het veld was Takafumi Ogura. De Japanner speelde begin jaren negentig als eerste Japanner in Nederland bij Excelsior en is nu in het kader van een tweeweekse stage even terug bij de Rotterdammers. Na zijn stage bij Excelsior zal hij ook bij RKC en Heerenveen mee gaan lopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.