Steven Gerrard is zijn ongeslagen status als manager van Rangers FC kwijt. De Liverpool-icoon verloor zondagmiddag met zijn ploeg bij Celtic.

Celtic
1 - 0
Glasgow Rangers

De Old Firm stond in het teken van de strijd tussen Celtic-manager Brendan Rodgers en zijn Rangers-collega Gerrard. Beiden grepen in het seizoen 2013/14 met Liverpool net naast de Premier League-titel. Gerrard was destijds nog speler en timmert nu als manager aan de weg. In zijn eerste twaalf officiële duels bleef hij ongeslagen met Rangers, maar zondagmiddag wachtte met Celtic-uit een heus examen.

Gerrard heeft in elk geval zijn defensie aardig staan. Een dominant Celtic had in de eerste helft duidelijk de overhand, maar heel veel uitgespeelde mogelijkheden kreeg de landskampioen niet. Wel kwam Rangers goed weg toen James Forrest en Mikael Lustig in een tijdsbestek van één minuut het aluminium raakten.

Voor zover mogelijk voerde Celtic het tempo in de tweede helft verder op, uiteindelijk met een doelpunt tot gevolg. Olivier Ntcham rondde in de 62ste minuut af na een snelle counter, net in een fase waarin Rangers FC zich af en toe meldde op de helft van de rivaal. Met opportunistisch spel probeerde Rangers FC nog wel langszij te komen, maar grote kansen bleven uit. Celtic was zelfs nog dicht bij de 2-0, maar doelman Allan McGregor redde knap op een vrije trap van Leigh Griffiths.

Door de triomf komt Celtic op negen punten, drie minder dan de verrassende koploper Hearts. Rangers FC bezit vijf punten en staat daarmee zevende.