Celtic ten koste van Rangers naar de Schotse bekerfinale na komisch doelpunt

Reacties

Celtic heeft zich geplaatst voor de finale van de Scottish Cup. The Bhoys rekenden zondag met het kleinste verschil af met hun eeuwige aartsrivaal Rangers: 1-0, door een goal van Jota waarbij de Rangers-defensie simpelweg stopte met voetballen. De tegenstander in de finale is Inverness Caledonian Thistle, dat zaterdag van Falkirk won in de andere halve finale.

Celtic ten koste van Rangers naar de Schotse bekerfinale na komisch doelpunt
© Pro Shots

De wedstrijd ontvouwde zich zoals je hem verwachtte: veel spanning op de benen, weinig klasseflitsen, strijdlust voor tien en een oorverdovend kabaal op de tribunes van Hampden Park. Celtic toonde zich de betere ploeg en kreeg halverwege de eerste helft twee goede kansen na elkaar. Allan McGregor, inmiddels 41 jaar, had een antwoord op de pogingen van Alastair Johnston en Jota.

McGregor graaide ook nog een bal weg die Kyogo Furuhashi voornemens was binnen te schieten, alvorens de veteraan op slag van rust toch de witte vlag moest hijsen. Zijn verdediging liet hem dan ook danig in de steek: Rangers verwachtte dat Celtic een vrije trap zou krijgen na een overtreding van Nicolas Raskin. Arbiter Don Robertson gaf terecht voordeel, de groen-witten stoomden op en Jota kopte bij de tweede paal raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rangers toonde in de tweede helft een ander gezicht. Fashion Sakala kopte recht in de handen van Joe Hart, de Engelse keeper moest meer werk verrichten om ook een inzet van Scott Arfield uit zijn doel te houden. Een rebound van Sakala was de grootste kans, maar de Zambiaanse invaller trof het zijnet hoewel hij de hoek voor het uitzoeken had. Aanvoerder James Tavernier kreeg ook een goede kans, maar kopte over.

Celtic hield stand en nam revanche voor vorig seizoen, toen het de gehate stadgenoot was die in de halve finale van de beker met de winst ging strijken. Sindsdien verloor Celtic niet meer van Rangers, en ook deze wedstrijd zorgt voor vreugdetaferelen in Oost-Glasgow. De finale tegen Inverness is op zaterdag 3 juni. De ploeg van Ange Postecoglou, met veertig Scottish Cups toch al recordwinnaar, heeft dan een uitgelezen kans om nog maar eens een beker te veroveren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.