Celtic-manager ziet 'mooie uitdaging' tegen AZ

Reacties

Celtic-manager Ange Postecoglou verwacht dat de Europa League play-off tegen AZ een lastige kluif gaat worden. Tegenover BBC Schotland vertelt de coach dat het een mooie uitdaging wordt voor de Schotten.

Celtic-manager ziet 'mooie uitdaging' tegen AZ
© Pro Shots
Celtic
Celtic
2 - 0
AZ
AZ

'AZ is een behendige goede jonge ploeg met veel energie. In de Nederlandse competitie hebben ze het de laatste tijd goed gedaan', doelt de coach op de derde plaats van vorig seizoen en de tweede plaats in het afgebroken seizoen ervoor.

'Verder hebben ze veel goede jonge voetballers voortgebracht en hebben ze er nog steeds een aantal in het team. Maar het gaat meer om wat we zelf laten zien', gaat hij verder.

Bij AZ is het de vraag of Teun Koopmeiners aan de aftrap verschijnt. Bij de seizoensouverture tegen RKC (1-0 verlies) begon de middenvelder op de bank, maar viel hij wel in bij de ploeg van Pascal Jansen. 

Christie
Bij Celtic keert buitenspeler Liel Abada terug na een blessure. Ryan Christie, die ook tijdens de League Cup-wedstrijd tegen Hearts ontbrak, is nog niet klaar om te spelen.

Postecoglou vindt sowieso dat zijn selectie nog incompleet is. Ondanks dat Celtic deze zomer Liel Abada, Kyogo Furuhashi, Joe Hart, Bosun Lawal, James McCarthy, Liam Shaw, Carl Starfelt en Osaze Urhoghide aantrok, vindt hij dat er nog spelers bij moeten.

Versterkingen
Volgens de trainer zijn de Schotten dan ook dicht bij het aantrekken van een aantal gewenste versterkingen. AZ zal daar geen last van hebben. Celtic zal geen tijd hebben om die nieuwe spelers in te schrijven voor de return van volgende week.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Celtic
Meer over Celtic
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.