Celtic-manager Lennon haalt ongenadig hard uit naar 'coronazondaar'

Reacties

Celtic-manager Neil Lennon is helemaal klaar met Boli Bolingoli. Door de coronaregels aan zijn laars te lappen heeft de 25-jarige Belgische verdediger een bommetje gelegd onder het Schotse voetbal voor dit seizoen. En dat leidt bij zijn trainer tot grote woede.

Celtic-manager Lennon haalt ongenadig hard uit naar 'coronazondaar'
© Pro Shots

Dinsdag werd bekend dat Bolingoli zonder zijn club in te lichten was afgereisd naar risicoland Spanje, vervolgens de regels negeerde door níét in zelfquarantaine te gaan en zondag vervolgens doodleuk meespeelde in het competitieduel met Kilmarnock. Toen dat aan het licht kwam, besloot de Schotse premier Nicola Sturgeon een allerlaatste waarschuwing uit te delen aan de voetbalclubs: bij een volgende overtreding van de coronaregels volgen serieuze maatregelen, zoals wellicht het stilleggen van de competitie.

Eerder ging ook Celtic-aanvaller Leigh Griffiths in de fout door een feestje te geven en raakten er twee spelers van Aberdeen besmet toen zij de kroeg in doken. Surgeon besloot dinsdag dat de midweekse wedstrijd van Celtic tegen St. Mirren niet door kan gaan, net als het competitieduel Celtic - Aberdeen van komend weekend. De verwachting is zelfs dat de twee laatstgenoemde clubs de komende weken helemaal niet in actie mogen komen.

Kortom: de ondoordachte actie van Bolingoli (die overigens negatief testte) heeft nogal wat gevolgen. En dus is manager Lennon woest. 'Met zijn acties heeft één individu ons verschrikkelijk laten zakken', zo reageerde hij op een persconferentie. 'Er is geen enkele fatsoenlijke verklaring voor wat hij heeft gedaan. Hij heeft mijn instructies domweg genegeerd en heeft daarmee alles en iedereen in gevaar gebracht. De rest van het team is boos, gefrustreerd en teleurgesteld.'

Ook heeft Celtic inmiddels contact gezocht met de buitenwereld. 'Wij hebben onze excuses aangeboden aan alle andere clubs in de competitie en aan de voetballerij en fans in het algemeen. Ik ben blij dat de rest gewoon mag voetballen, ook al moeten wij en Aberdeen even toekijken. Dat zeg ik trouwens niet omdat ik medelijden wil: wij moeten als club gewoon op de blaren zitten en sorry zeggen.' Lennon liet ook weten dat Bolingoli gestraft zal worden. 'Hoe, dat is aan de club. Maar we zullen hier op de zwaarst mogelijke manier mee omgaan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.