Celtic kan 49ste titelfeest gaan plannen na spectaculaire Old Firm

Reacties

Rangers heeft een uitgelezen kans laten liggen om de Schotse titelstrijd nog enigszins spannend te maken. In de altijd beladen Old Firm tegen aartsrivaal en koploper Celtic kwam de nummer twee van de competitie na een klein uur met een man meer te staan, maar Rangers liet de wedstrijd tóch uit handen glippen: 2-3. Daardoor kan Celtic zich langzaam maar zeker klaar gaan maken voor het 49ste titelfeest, wat het zevende kampioenschap op rij zou betekenen.

Celtic kan 49ste titelfeest gaan plannen na spectaculaire Old Firm

In een wervelende eerste helft kwam Rangers na nog geen drie minuten al op 1-0. Celtic-verdediger Dedryck Boyata leek een lange bal van achteruit simpel te kunnen verwerken, maar Josh Windass was hem te slim af. Hij snoepte de bal af van de voormalig FC Twente-speler en rondde hard en overtuigend af. Acht minuten later was het alweer gelijk dankzij een heerlijke treffer van Tomi Rogic. De Australische spits wurmde zich tussen een groepje tegenstanders door en plaatste de bal met links fraai in de lange hoek.

Rangers liet zich daardoor echter niet uit het veld slaan. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door iedereen gemist, waarna de opgestoomde Portugees Candeias bij de tweede paal hard afdrukte. Net toen alles en iedereen met een Rangers-hart zich langzaam opmaakte voor een zeer waardevolle voorsprong bij rust, sloeg Celtic echter alsnog toe. Moussa Dembélé zette in de extra tijd van het eerste bedrijf de 2-2 op het bord.

Een kwartier na de pauze leek Rangers vervolgens voor een derde keer het initiatief te pakken. Dit keer niet door een doelpunt, maar omdat het met een man meer kwam te staan. Celtic-verdediger Jozo Simunovic velde spits Alfredo Morelos met een elleboogstoot en mocht direct inrukken. Met tien man trokken de mannen van Brendan Rodgers de derby van Glasgow alsnog naar zich toe. De een minuut eerder ingevallen Odsonne Édouard schoot in de 69ste minuut de winnende 2-3 binnen. In de slotminuten miste Morelos namens Rangers nog een enorme kans, toen hij een rebound vanaf twee meter op de paal schoot.

Door die wonderbaarlijke ontsnapping mag Celtic het zoveelste titelfeest voorzichtig gaan plannen. Bij een zege had Rangers de strijd om het kampioenschap nog wat spannender kunnen maken, maar nu hebben The Hoops al negen punten meer én een wedstrijd minder dan de directe concurrent. Er zijn in Schotland nog drie (voor Celtic nog vier) reguliere duels te spelen. De bovenste zes ploegen treffen elkaar daarna allemaal nog één keer in de zogenoemde kampioenspoule, maar met de huidige marge ligt Celtic ruim op koers voor een nieuwe landstitel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.