Celtic-fans bekogelen spelers: 'Onvergeeflijk, spelers zijn in shock'

Reacties

Celtic heeft zich genoodzaakt gevoeld een statement naar buiten te brengen naar aanleiding van ongeregeldheden bij het stadion van de Schotse club. Celtic werd zondag door Ross County (0-2) uit het bekertoernooi geknikkerd, waarna supporters verhaal haalden bij Celtic Park.

Celtic-fans bekogelen spelers: 'Onvergeeflijk, spelers zijn in shock'
© Pro Shots

Celtic verkeert niet in al te beste vorm. In de Schotse competitie staat de ploeg elf punten achter koploper Rangers (al heeft Celtic wel twee wedstrijden minder) en van de laatste negen wedstrijden werden er maar twee gewonnen. Zondagmiddag werd dat dus twee zeges uit tien wedstrijden, want op het eigen Celtic Park werd de ploeg van coach Neil Lennon met 0-2 verslagen.

Bij het stadion schreeuwden fans om het ontslag van Lennon en fans gooiden zelfs met voorwerpen naar spelers. 'Iedereen bij de club is hevig teleurgesteld in de gebeurtenissen bij Celtic Park nadat onze fenomenale reeks van 35 wedstrijden zonder bekernederlagen tot een einde is gekomen. Hoewel we de teleurstelling van de supporters begrijpen, zijn er geen excuses voor wat er zondag gebeurd is', valt er te lezen in het statement van de club.

'Het is onacceptabel dat onze technische staf en spelers onder begeleiding Celtic Park moeten verlaten terwijl ze worden bekogeld. Dit zijn dezelfde spelers en trainers die ons de afgelopen jaren zó veel successen hebben gebracht. We weten dat het een kleine groep is die dit gedrag vertoont, maar de gebeurtenissen die onze spelers in shock hebben gebracht kunnen we absoluut niet door de vingers zien', aldus de Schotse club, die een onderzoek heeft aangekondigd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.