Celtic eert Wim Jansen na dementie-diagnose: 'You'll never walk alone'

Reacties

Celtic heeft Wim Jansen een hart onder de riem gestoken. De bijna 75-jarige Nederlander (ex-manager van de Schotse grootmacht) lijdt aan dementie.

Celtic eert Wim Jansen na dementie-diagnose: 'You'll never walk alone'

In het boek Meesterbrein van Yoeri van den Busken (dat woensdag, een dag voor de 75ste verjaardag van Jansen, verschijnt) vertelt de ex-voetballer dat hij midden in de coronacrisis besloot zich te laten onderzoeken. De oud-international merkte dat hij vergeetachtig werd. De twijfels werden sterker na het lezen van de biografie van oud-keeper Piet Schrijvers, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Uit onderzoeken bleek dat zijn vrees werkelijkheid is geworden.

Het bericht is ook aangekomen in Schotland, waar Celtic direct van zich heeft laten horen. 'Onze gedachten zijn bij Wim Jansen en zijn familie', schrijft de club. 'De hele Celtic-familie wenst het beste voor de man die ons een van de belangrijkste titels uit de clubgeschiedenis heeft bezorgd.' Jansen was in 1997/98 trainer van Celtic. In dat seizoen won hij de landstitel, waarmee hij een einde maakte aan de reeks van Rangers FC, dat in de negen jaren daarvoor kampioen was geworden. Daarmee voorkwam Jansen dus dat de aartsrivaal tien keer op rij de titel pakte. In Schotland worden tien kampioenschappen op rij gezien als de heilige graal, maar geen van beide topclubs slaagde daar ooit in.

Jansen was als speler actief voor Feyenoord, Washington Diplomats en Ajax, en trainde onder meer KSC Lokeren, Feyenoord, Saoedi-Arabië, Sanfrecce Hiroshima, Urawa Red Diamonds en dus Celtic.

In de komende VI staan we uitgebreid stil bij de 75ste verjaardag van een van de grootste iconen in het Nederlandse voetbal. In het nummer dat woensdag verschijnt en op VI PRO is dan onder meer een voorpublicatie van Meesterbrein te lezen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.