Celtic doet uitstekende zaken bij debuut Hart: tweeluik tegen AZ lonkt

Reacties

De kans is groot dat Celtic in de play-offs van de Europa League de tegenstander wordt van AZ. De nummer twee van Schotland, die in de voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld door FC Midtjylland, won donderdagavond met 2-4 van FK Jablonec in het heenduel in Tsjechië.

Celtic doet uitstekende zaken bij debuut Hart: tweeluik tegen AZ lonkt
© Pro Shots
FK Jablonec
FK Jablonec
2 - 4
Celtic
Celtic

AZ weet sinds de loting van afgelopen maandag dat het met de winnaar van het tweeluik tussen Jablonec en Celtic moet afrekenen om het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken. Na de eerste negentig minuten heeft het er alle schijn van dat de Schotten de opponent van de Alkmaarders worden.

Met de van Tottenham Hotspur overgenomen Joe Hart meteen in de basis kende Celtic een uitstekende start in Tsjechië. Aanwinsten Liel Abada en Kyoho Furuhahsi zorgden binnen het kwartier voor een 0-2 voorsprong. Vaclav Pilar deed snel iets terug namens Jablonec, maar na 64 minuten herstelde James Forrest de marge.

Jablonec leek zichzelf nog enige hoop te verschaffen voor de return door vijf minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken via Tomas Malinsky, maar uiteindelijk keerde Celtic toch met een voorsprong van twee goals huiswaarts door een rake kopbal van Christie. En dus lijkt de return van volgende week al haast een formaliteit.

Do 12 aug. 2021

Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Celtic
Meer over Celtic
Meer J. Hart
Meer over J. Hart
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.