Celades wil 'bijna perfect' Valencia zien: 'Ajax is van wereldklasse'

Reacties

Ajax vervolgt de Champions League-campagne woensdagavond met een uitwedstrijd tegen Valencia, een duel waarvoor ze bij de Spanjaarden flink op hun hoede zijn. De nieuwe trainer Albert Celades ziet de Amsterdammers als favoriet.

Celades wil 'bijna perfect' Valencia zien: 'Ajax is van wereldklasse'
© Pro Shots
Valencia
Valencia
0 - 3
Ajax
Ajax

Celades nam het stokje bij het onrustige Valencia onlangs op veelbesproken wijze over van Marcelino, waarmee hij is begonnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Zijn actieve loopbaan als voetballer begon de ex-verdediger in de jeugdopleiding van Barcelona, waar hij later ook in het B-team en het eerste elftal speelde, voordat hij in 1999 vertrok uit Catalonië. Op dat moment hadden twee Nederlanders al een flinke rol gespeeld in zijn carrière.

Die invloeden die hij in zijn eerste jaren kreeg, zijn onlosmakelijk verbonden met Ajax, zo vertelde Celades dinsdagavond op de vooruitblikkende persconferentie. 'Ik ben opgegroeid met het gedachtegoed van Johan Cruijff en heb daarna het geluk gehad om te mogen samenwerken met Louis van Gaal. Dus de Hollandse School heeft me voor een groot deel gevormd', klonk het bewonderend.

Mede daardoor weet Celades goed wat hij kan verwachten van Ajax. 'Ze hebben vorig seizoen een ongelooflijk jaar gehad, waarin ze op de drempel van de finale stonden. Ondanks het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hebben ze nog altijd een sterk team. Een groot deel van het elftal is hetzelfde gebleven, net als de kenmerkende stijl van voetballen en de trainer, dus het wordt een moeilijke wedstrijd.'

Sterker nog: Celades ziet Ajax eigenlijk als favoriet. 'We spelen tegen een elftal van wereldklasse en weten dat we heel veel problemen gaan krijgen. We zullen een bijna perfecte wedstrijd moeten spelen om van Ajax te winnen.'

'Valencia is minder lastig dan Lille voor Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.