Ceferin stelt deadline: 'Seizoen afmaken in september en oktober kan niet'

Reacties

De Champions League en de Europa League moeten op zijn laatst in augustus worden afgerond. Dat heeft UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin gezegd. De competities nog later afmaken, is geen optie.

Ceferin stelt deadline: 'Seizoen afmaken in september en oktober kan niet'
© Pro Shots

Ceferin is de laatste dagen al veel in het nieuws gekomen, nadat de UEFA in een brief aan alle clubs duidelijk had gemaakt dat het in principe de bedoeling is om het seizoen af te maken. Nu al een streep zetten door het seizoen, waar al sprake van is in België en ook Ajax, AZ en PSV een voorstander van zijn, noemde de Europese voetbalbond in een dreigende brief voorbarig.

Hoe het seizoen precies tot zijn einde gaat komen, weten ze ook bij de UEFA nog niet. 'We wachten de ontwikkeling van deze verschikkelijke situatie af', zei Ceferin bij de Duitse tv-zender ZDF. Een werkgroep buigt zich momenteel over de opties om het seizoen af te maken, maar dan moet dat wel mogelijk zijn. 'Als de autoriteiten ons niet toestaan om te spelen, dan kan het niet.'

Spelen in volle stadions lijkt in het bijzonder een lastig verhaal te worden. 'Zonder fans is voetbal niet hetzelfde, maar het is nog altijd beter om de wedstrijden achter gesloten deuren te spelen en ze op tv te bekijken', zei Ceferin. Dat is wat de mensen willen, het geeft positieve energie, en dat moet zal moeten gebeuren in juli of augustus. We kunnen het niet uitspelen in september of oktober.'

Een harde einddatum is er nog niet. Ceferin zou hebben gezegd dat de Champions League klaar moest zijn voor 3 augustus, maar de UEFA heeft dat in een statement ontkracht. 'De president heeft heel bewust geen exacte data genoemd voor het einde van het seizoen.' Duidelijk is dus wel dat de einddatum ergens in augustus ligt, anders komt het nieuwe seizoen te veel in de knel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.