Ceballos staat op kruispunt met belangrijke doelstelling voor komend seizoen

Reacties

Dani Ceballos zit niet op het punt waar hij op dit moment in zijn loopbaan had willen zijn. De middenvelder van Real Madrid staat komende zomer voor een belangrijke beslissing.

Ceballos staat op kruispunt met belangrijke doelstelling voor komend seizoen
© Pro Shots

Ceballos (23) maakte in de zomer van 2017 als veelbelovend talent de overstap van Real Betis naar Real Madrid, maar slaagde er daar niet in om uit te groeien tot een vaste basisspeler. Afgelopen zomer was hij een van de uitblinkers in het elftal van Spanje Onder-21, dat Europees kampioen werd, en de fans van Arsenal waren dan ook dolblij met het nieuws dat Ceballos op huurbasis naar het Emirates Stadium zou komen.

Het doel voor Ceballos om bij Arsenal wekelijks te spelen én belangrijk te worden voor de ploeg. Mede door blessureleed is dat nog niet gelukt. Voor de jaarwisseling speelde hij maar twee keer negentig minuten in een competitiewedstrijd, thuis tegen Crystal Palace en Wolverhampton Wanderers. Vervolgens hield een spierblessure hem lang aan de kant.

© Pro Shots

Halverwege de maand februari keerde Ceballos terug. Klaar om dan eindelijk zijn stempel te drukken, maar na drie competitieduels legde de uitbraak van het coronavirus het Engelse voetbal stil. De vraag is of het Premier League-seizoen nog wel uitgespeeld gaat worden.

'Mijn contract loopt tot eind juni, maar ik ga ervan uit dat ik bij Arsenal het seizoen afmaak, wanneer het seizoen ook vervolgd wordt', zegt Ceballos in gesprek met El Chiringuito de Jugones. 'Ik weet niet precies hoe dat werkt met mijn contract. Het zou wat raar zijn als ik nu over mijn toekomst ga praten. Het belangrijkste is dat ik straks belangrijk zal zijn voor mijn nieuwe team. Ik kwam naar Arsenal om een belangrijke speler te worden, maar in de afgelopen maand is dat allemaal weggevallen.'

De vraag is waar de toekomst van Ceballos ligt. AS meldde eerder op de woensdag dat Real een grote schoonmaak wil gaan houden in de selectie en dat Ceballos voor het komende seizoen niet nodig is. In Engeland wordt beweerd dat Arsenal er nog niet zeker van is of het moet gaan proberen om Ceballos definitief binnen te halen. De Spanjaard heeft simpelweg geen onuitwisbare indruk achtergelaten.

In januari was er al een mogelijkheid dat hij Arsenal vroegtijdig zou verlaten. Valencia wilde de technicus op huurbasis terug naar Spanje halen. 'Mijn zaakwaarnemer heeft me daarvan op de hoogte gebracht', aldus Ceballos. 'In januari was ik erg nerveus over mijn kansen voor het EK. Ik heb twee jaar lang last gehad van blessures en speelde maar niet. Ik moest goed nadenken over mijn toekomst, maar ik slaagde erin om de situatie om te draaien. We zullen nu wel zien wat de toekomst brengt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.