Ceballos niet blij met Gözübüyük

Jong Spanje verloor de eerste wedstrijd op het EK Onder-21, in de wedstrijd tegen Jong Italië (3-1) had scheidsrechter Serdar Gözübüyük het druk. Dani Ceballos, die Spanje nog op voorsprong zette, was niet blij met het optreden van de Nederlander.

In de beloftenkraker deelde Gözübüyük uiteindelijk zes gele kaarten uit, maar volgens Ceballos had er minimaal een rode kaart tussen moeten zitten. 'We speelden geweldig in de eerste 25 minuten, maar daarna werden we knock-out geslagen. De UEFA laat ons in gesprekken van 25 minuten luisteren naar hoe belangrijk de VAR is, maar als ik een trap tegen mijn knie krijg – wat duidelijk een rode kaart was – wil de scheidsrechter niet eens de beelden terugkijken', aldus een gefrustreerde Ceballos.

Gözübüyük gaf richting het einde van de wedstrijd nog een strafschop aan gastland Italië. Op aanraden van de VAR bekeek de arbiter nogmaals de beelden van een valpartij van Patrick Cutrone, waarna Italië het duel in het slot kon gooien.

Voor Spanje wachten nu belangrijke groepswedstrijden tegen Jong België en Jong Polen. In 2017 waren de Spanjaarden nog finalist op het EK in Polen, toen verloor het land de eindstrijd van de leeftijdsgenoten uit Duitsland.