CBV ziet verbetering bij trainerssituatie Fortuna Sittard

Reacties

De vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) is al enige tijd met Fortuna Sittard en de KNVB in gesprek over de rol van Kevin Hofland in de technische staf.

CBV ziet verbetering bij trainerssituatie Fortuna Sittard

Recent uitte Robert Maaskant (VVV-Venlo) kritiek omdat de nog ongediplomeerde Hofland daar de scepter zou zwaaien. 'Het is natuurlijk belachelijk dat niemand daar iets tegen doet', zei Maaskant. 'Zo daalt de waarde van het hoogste diploma. Heel apart.' Maaskant is om die reden geen lid van de CBV.

Vorig seizoen leek René Eijer als stroman te fungeren, hij is nu opgevolgd door Sjors Ultee. Directeur Mario Captein van de CBV zegt dat er bij de Limburgers is aangedrongen op een duidelijker onderscheid. 'Voor ons is dit een issue. We hebben daar de afgelopen weken en maanden over gesproken met Fortuna en de KNVB. We zijn net pas op weg in het seizoen, maar wij vinden wel dat de rol van de hoofdcoach is veranderd. Ik zie wat er in de eerste wedstrijden gebeurt op de bank en op tv en ik moet zeggen: Sjors pakt zijn rol.'

Ultee is uithangbord in de media, wel is het zo dat het in het karakter van Hofland ligt opgesloten om actief coachend voor de dug-out te verschijnen. Hoe zou de CBV moeten beoordelen of er sprake is van een stromanconstructie? Captein: 'Een hoofdcoach is bevoegd om te delegeren aan de stafleden. Dat gebeurt bij elke club. Maar er zijn twee zaken die de coach zelf zou moeten doen: de ploeg aansturen tijdens wedstrijden en de presentatie tegenover de media.'

'Het geven van aanwijzingen gebeurde vorig jaar bij Fortuna wat minder door de hoofdcoach, ook omdat die daar niet toe in staat was (vanwege gezondheidsredenen, red.)', vervolgt Captein. 'We wilden dat voor dit seizoen graag anders zien. We zijn pas net begonnen en blijven het volgen.' Hofland volgt inmiddels de cursus UEFA Pro en kan als zelfstandig coach aan de slag als hij deze succesvol heeft afgerond.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.