Cattermole maakt seizoen af bij VVV-Venlo

Reacties

Lee Cattermole maakt het seizoen af bij VVV-Venlo. De club en ervaren middenvelder zijn een eenjarig contract overeengekomen.

Cattermole maakt seizoen af bij VVV-Venlo
© VVV-Venlo

Met het vastleggen van de 31-jarige Cattermole zorgt VVV voor een stunt. De Engelsman heeft een kleine driehonderd Premier League-wedstrijden in zijn bagage, verzameld in dienst van Middlesbrough, Wigan Athletic en Sunderland. Voor laatstgenoemde club was hij tien seizoenen actief, veelvuldig als aanvoerder.

Na vorig seizoen besloot de spijkerharde middenvelder op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en na bemiddeling van zijn management dook Cattermole vorige week op bij VVV. De technische staf had al snel in de gaten dat de middenvelder een aanwinst zou zijn en daar is nu een contract tot het einde van dit seizoen uit komen rollen.

'De club kwam op het juiste moment', zegt Cattermole op de website van VVV. 'Voor mij biedt het een nieuwe kans. Ik ben dan ook heel blij dat ik na zoveel seizoenen in Engeland nu in Nederland bij een mooie Eredivisieclub als VVV aan de slag mag. Met mijn ervaring kan ik een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze jonge ploeg. Ik wil samen met VVV vooruit.'

Technisch directeur Stan Valckx noemt Cattermole een 'absolute versterking' voor VVV: 'Met Lee haal je een speler in huis die lang op het hoogste niveau in Engeland heeft gespeeld. Naast zijn voetballende kwaliteiten, zijn werklust en zijn loopvermogen, brengt hij als bagage een hele hoop voetbalervaring en kennis van het de voetbalwereld met zich mee. Daar kunnen op hun beurt met name onze jonge spelers weer wat van leren. Je zag het al meteen op de trainingen: Lee coacht veel en zet de organisatie op het middenveld goed neer.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Cattermole
Meer over L. Cattermole
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.