Categorie-indeling KNVB: goed nieuws voor Heracles, NAC en VVV

Reacties

De licentiecommissie heeft voor de laatste keer de clubs ingedeeld in de categorieën in de huidige vorm. Dit leverde goed nieuws op voor Heracles Almelo, NAC Breda en VVV-Venlo. Deze clubs stijgen ten opzichte van het laatste meetmoment van categorie 2 naar categorie 3.

Categorie-indeling KNVB: goed nieuws voor Heracles, NAC en VVV

Dertien clubs zitten in de derde categorie (goed), negentien clubs in categorie 2 (voldoende) en één club zit in categorie 1 (onvoldoende). De enige club in de laagste categorie is FC Den Bosch. Zie onderaan het complete overzicht van de categorieën.

Vanaf het begin van het seizoen 2018/19 worden clubs niet meer in numerieke groepen ingedeeld. Vanaf komende jaargang zal dit gebeuren aan de hand van het aangepaste financieel rating systeem (FRS). Hierbij krijgen clubs één keer in het seizoen een puntenaantal toegekend op basis van jaarcijfers en prognoses van de club.

Bij vijftien of minder punten van de in totaal veertig haalbare punten, volgt er een clubontwikkelscan. Op basis van deze scan moet de club vervolgens een plan van aanpak indienen bij de licentiecommissie. Vervolgens is het de bedoeling dat clubs binnen drie seizoenen structureel meer dan vijftien punten scoren.

Categorie 3 (goed): Ajax, AZ, SC Cambuur, Feyenoord, Go Ahead Eagles, FC Groningen, SC Heerenveen, Heracles Almelo, NAC Breda, PSV, Sparta Rotterdam, VVV-Venlo en Willem II.

Categorie 2 (voldoende): ADO Den Haag, Almere City FC, FC Dordrecht, FC Eindhoven, FC Emmen, Excelsior, De Graafschap, Helmond Sport, MVV Maastricht, NEC, FC Oss, Roda JC, RKC Waalwijk, Telstar, FC Twente, FC Utrecht, Vitesse, FC Volendam en PEC Zwolle.

Categorie 1 (onvoldoende): FC Den Bosch

* Fortuna Sittard is vooralsnog niet opgenomen in de categorie-indeling. 'De reden is dat definitieve besluitvorming vanuit de licentiecommissie volgt nadat over een specifiek en technisch aspect meer duidelijkheid is', valt er te lezen op de site van de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.