'Catastrofale' samenwerking Davids en Olhanense na half jaar beëindigd

Reacties

Edgar Davids is niet langer de hoofdtrainer van SC Olhanense. De 48-jarige coach stond sinds januari voor de groep.

'Catastrofale' samenwerking Davids en Olhanense na half jaar beëindigd
© Pro Shots

Davids volgde José Araújo op bij Olhanense, dat in de Campeonato de Portugal uitkomt. Dat was het derde niveau, maar vanaf komend seizoen komt daar de Liga 3 tussen. Omdat Olhanense zich daar niet voor plaatste, is de club komend seizoen vierdedivisionist. Dat deed voorzitter Luís Torres veel pijn. In een open brief op Facebook aan de supporters deelde hij zijn verdriet en had hij weinig goede woorden over voor Davids.

'De keuze om hem aan te stellen als trainer is me opgedrongen door onze sportief directeur. Edgar Davids is iemand met een rijke historie als speler, maar dat zegt vrijwel niets over iemands kwaliteiten als trainer. Zijn komst zou de club financieel beter maken, maar dat heb ik nog niet gemerkt. Op sportief vlak was de aanstelling van Davids catastrofaal, zoveel is duidelijk', zei Torres vorige maand.

Het vertrek van Davids komt dan ook niet als een verrassing. Olhanense maakt de beslissing via een kort statement bekend: 'Sporting Clube Olhanense deelt u bij dezen mede dat Edgar Davids niet langer coach van ons team is. Wij wensen u de grootste persoonlijke en sportieve successen voor uw volgende project.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Davids
Meer over E. Davids
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.