Spaanse krant onthult 'Barcelona-geschenken' van scheidsrechtersbaas

Reacties

Er komen steeds meer details naar buiten rond het corruptieschandaal dat boven het hoofd van Barcelona zweeft.

Spaanse krant onthult 'Barcelona-geschenken' van scheidsrechtersbaas

Nadat voormalig voorzitter en verdachte José María Enriquez Negreira dinsdag uitlegde waarvoor hij welk werk uitvoerde komt El Mundo nu met de geschenken die Negreira zou hebben uitgeloofd aan scheidsrechters met geld van Barcelona.

Barcelona zou in totaal 8,4 miljoen euro tussen 2001 en 2018 hebben betaald aan Negreira. Daarvan zou hij via zijn bedrijf een waslijst aan cadeaus hebben gekocht voor het scheidsrechterskorps. Van wedstrijdtickets tot riemen en van tosti-ijzers tot strandparasols. Ook wijn, kaas, snoep en likeur worden genoemd. Daarbij zou Negreira van datzelfde geld met de scheidsrechters zijn gaan dineren bij de beste visrestaurants van Madrid en Barcelona voor minstens 2000 euro per etentje.

Negreira zelf weerlegt ook deze beschuldigingen door te claimen dat de cadeaus spontaan gegeven waren en dat ze vaak gewoon terugbetaald zouden zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.