Cassierra en Dolberg debuteren voor Ajax tegen PAOK

Reacties

Kasper Dolberg maakt tegen PAOK Saloniki zijn debuut voor Ajax. De achttienjarige Deen is in de spits de vervanger van Arek Milik, voor wie de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League na zijn EK-deelname te vroeg komt. Ook zomeraanwinst Mateo Cassierra debuteert.

Cassierra en Dolberg debuteren voor Ajax tegen PAOK

Dolberg (foto) begon tijdens het laatste oefenduel van Ajax met Olympique Marseille ook al in de basis. Net als in die wedstrijd wordt de Deense jeugdinternational geflankeerd door Anwar El Ghazi en Cassierra. De Colombiaanse aanvaller krijgt links in de aanval de voorkeur boven Amin Younes.

Op het middenveld kan Bosz geen beroep doen op de niet fitte Riechedly Bazoer en de geschorste Nemanja Gudelj. Jairo Riedewald is daarom de controleur. Aanvoerder Davy Klaassen en Donny van de Beek completeren de middenlinie. De ervaren Lasse Schöne moet in het belangrijke Europese duel genoegen nemen met een reserverol.

Dat geldt achterin ook voor Heiko Westermann. De Duitse verdediger kwam deze zomer transfervrij over van Real Betis en was volgens Bosz fit genoeg om te starten. Desondanks vormen Joël Veltman en Nick Viergever het centrale duo. Kenny Tete en Mitchell Dijks zijn de backs, Jasper Cillessen staat zoals gewoonlijk onder de lat.

Ajax treedt daarmee aan met een gedeeltelijk piepjong elftal. Van de Beek (18), Cassierra (19), Dolberg (18) en Riedewald (19) zijn allemaal nog tieners. Overigens is de kans aanwezig dat Milik ook tijdens de return van volgende week niet van de partij is. Napoli heeft zich immers gemeld bij Ajax voor de Pool.

PAOK Saloniki
Bij PAOK Saloniki staat met Garry Mendes Rodrigues een oude bekende in de basis. De 25-jarige vleugelspits speelde 23 duels voor FC Dordrecht alvorens hij via Levski Sofia en Elche terecht kwam bij PAOK. Naast de Kaapverdisch international staat boegbeeld Stefanos Athanasiadis in de spits. Diego Biseswar (ex-Feyenoord) zit op de bank.

Opstellingen
Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Dijks; KIaassen, Riedewald, Van de Beek; El Ghazi, Dolberg en Cassierra.
PAOK Saloniki: Glykos; Matos, Crespo, Tzavellas, Leovac; Shakhov, Cimirot, Charisis; Djalma, Athanasiadis en Rodrigues.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.