'Casillas verkiest presidentschap boven vervolg keeperscarrière'

Reacties

Iker Casillas gaat de strijd aan met Luis Rubiales om het presidentschap van de Spaanse voetbalbond (RFEF). Dat melden verschillende Spaanse media. De doelman stelt zich verkiesbaar bij de volgende presidentsverkiezingen die in het najaar van 2020 plaats moeten vinden.

'Casillas verkiest presidentschap boven vervolg keeperscarrière'
© Pro Shots

Casillas heeft nog altijd geen definitief besluit genomen over zijn voetbalcarrière, nadat hij in mei 2019 een hartinfarct kreeg, maar de 167-voudig international van Spanje lijkt zich na dit seizoen dan toch echt te gaan richten op zijn carrière buiten het voetbalveld. Volgens verschillende Spaanse media wordt Casillas de uitdager van Rubiales, de huidige president van de Spaanse voetbalbond.

Bij El Larguero stellen ze zeker te weten dat Casillas voor het presidentschap gaat. Volgens dat medium heeft de 38-jarige Casillas zijn kandidatuur al aangekondigd bij de CSD, de nationale sportraad van Spanje. Daarmee worden de geruchten bevestigd die door verschillende Spaanse media al werden verspreid in januari. Casillas zou bovendien Andrés Iniesta en Carles Puyol hebben gevraagd hem bij te staan bij de verkiezingen.

Mocht Casillas inderdaad de strijd met Rubiales aangaan, dan heeft hij in elk geval de steun van de voetbalfans. Marca hield onlangs een poll op de website met de vraag wie de nieuwe president van de RFEF zou moeten worden als Casillas een van de twee kandidaten zou zijn. San Iker kreeg liefst 94 procent van de stemmen tegenover zes procent voor Rubiales.

Casillas kreeg in mei 2019 een hartinfarct tijdens een training bij FC Porto. Sindsdien keepte hij geen officieel duel meer voor de club die hem in de zomer van 2015 overnam van Real Madrid. Aanvankelijk ging Casillas aan de slag in de begeleidingsstaf van de Portugese topclub, waar hij nog altijd als teammanager fungeert, maar in november was de Spanjaard toch weer op het trainingsveld te bewonderen voor een korte individuele training.

Spelersprofiel

Casillas


Geboortedatum:
20 mei 1981
Leeftijd:
42
Geboorteplaats:
Móstoles
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
84 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Casillas
Meer over Casillas
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.