Casillas bevestigt laatste hoofdstuk in imposante carrière

Reacties

Iker Casillas wordt over twee maanden 38 jaar, maar denkt nog niet aan stoppen. De Spaanse goalie heeft zijn aflopende contract bij FC Porto verlengd, waarbij hij heeft aangekondigd dat hij zijn carrière wil afsluiten in Portugal.

Casillas bevestigt laatste hoofdstuk in imposante carrière

De contractverlenging hing al in de lucht, want in gesprek met het Spaanse tv-programma El Dia Despues zei Casillas onlangs al: 'Ik ga deze week mijn contract verlengen tot mijn veertigste.' Dat is woensdagmiddag deels gebeurd: de man die in 2015 overkwam van Real Madrid heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis voor één seizoen, met een optie voor nóg een jaar.

Bij de bekendmaking van de verlenging sprak Casillas zijn dankbaarheid uit richting Champions League-kwartfinalist FC Porto. 'Dit is een bijzondere dag. Toen ik hier kwam dachten veel mensen dat ik één of twee jaar kwam afbouwen, om daarna te stoppen. Maar ik voel me hier thuis. Toen ik dit aanbod kreeg heb ik wel even getwijfeld, maar ik hou van deze club. Ik wil de club goed vertegenwoordigen en hier mijn loopbaan afsluiten, wat ik daarna ga doen weet ik nog niet.'

Zodoende komt er voorlopig nog geen einde aan de indrukwekkende loopbaan van Casillas, die van 1999 tot 2015 onder de lat stond bij Real Madrid. Daar werd hij vijf keer landskampioen van Spanje, won hij drie keer de Champions League en tweemaal de Wereldbeker voor clubs. Ook pakte hij twee UEFA Super Cups, vier Spaanse Super Cups en won hij twee keer de Copa del Rey.

Dat is echter lang niet alles. Met Spanje veroverde hij in 2010 de WK-titel door Oranje in de finale te kloppen, terwijl Casillas met de nationale ploeg in 2008 en 2012 ook nog Europees kampioen werd. Vorig seizoen pakte hij met FC Porto eveneens de landstitel in de Primeira Liga, dit seizoen gaat Porto samen met Benfica aan kop in de competitie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.