CAS geeft Onana en Ajax duidelijkheid: dopingzaak dient over twee weken

Reacties

De zaak rondom de dopingschorsing van Ajax-keeper Andre Onana dient op woensdag 2 juni bij het CAS. Dat heeft het internationale sporttribunaal laten weten.

CAS geeft Onana en Ajax duidelijkheid: dopingzaak dient over twee weken
© Pro Shots

Op 5 februari werd bekend dat Onana door de UEFA voor één jaar geschorst is, vanwege het overtreden van de dopingregels. Bij de doelman van Ajax werd eind oktober tijdens een out of competition-controle het verboden middel Furosemide aangetroffen in zijn urine.

'Op de ochtend van 30 oktober voelde Onana zich niet lekker', schreef Ajax destijds in een verklaring. 'Daarvoor wilde hij een tabletje nemen. Onbewust slikte hij echter Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg. Onana vergiste zich in het product, nam abusievelijk het medicijn van zijn vrouw, met uiteindelijk deze door de UEFA tegen de keeper getroffen maatregel tot gevolg.'

Ajax hoopte op een voorwaardelijke schorsing, maar de UEFA was echter onverbiddelijk en schorste Onana dus voor een jaar, een straf waartegen Ajax meteen in beroep ging. De Amsterdammers hopen dat de schorsing van de doelman wordt ingekort. Nu komt daar dus eindelijk duidelijkheid over: het CAS laat weten dat het alle partijen over twee weken (op woensdag 2 juni) wil horen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.