Carrick zet Ronaldo na 'goed gesprek' op de bank

Reacties

Michael Carrick heeft bij zijn eerste competitiewedstrijd als interim-manager van Manchester United voor een grote verrassing gezorgd. Tegen Chelsea laat hij Cristiano Ronaldo uit zijn basiself. Voor de wedstrijd gaf de Engelse coach tekst en uitleg over zijn besluit.

Carrick zet Ronaldo na 'goed gesprek' op de bank
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Carrick nam het stokje onlangs over van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer en zat tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Villarreal voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank. Ronaldo stond toen zoals gebruikelijk in de punt van de aanval en opende de score in de uiteindelijke 0-2 zege. Vijf dagen later begint Ronaldo voor de competitietopper tegen Chelsea op de bank.

'Hij steunt het team voor de volle honderd procent en is er klaar voor om in het veld te komen als dat nodig is', vertelde Carrick voor de wedstrijd bij Sky Sports. 'Ik had een goed gesprek met hem en daarna heb ik besloten om het op deze manier aan te pakken. Natuurlijk is Cristiano de grote naam bij ons, maar dit wordt ons spelplan. Ik denk niet dat er dramatisch over gedaan moet worden. Iedereen staat achter de ideeën, ook de jongens die uit het team zijn gehaald.'

Donny van de Beek verdwijnt ook weer uit het elftal. De Nederlander mocht het midweeks laten zien tegen Villarreal, maar tegen Chelsea bestaat het United-middenveld uit Fred, Scott McTominay, Nemanja Matic en Bruno Fernandes. Marcus Rashford en Jadon Sancho staan voorin.

Bij koploper Chelsea is er een verrassende basisplaats voor Hakim Ziyech. De competitietopper in de Premier League is begonnen om 17.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.