Carrick openhartig: 'Spelen voor Engeland maakte me depressief'

Reacties

Michael Carrick heeft in een interview met de BBC geopenbaard dat hij de Engelse bond (FA) jaren geleden wegens mentale problemen heeft verzocht hem niet meer te selecteren. De 36-jarige middenvelder van Manchester United leed naar eigen zeggen aan een depressie.

Carrick openhartig: 'Spelen voor Engeland maakte me depressief'

Carrick vroeg de FA om respijt na het WK 2010 in Zuid-Afrika. 'Ik zat al langer bij de selectie en had het er eerlijk gezegd moeilijk mee met Engeland op pad te gaan. Ik had er met United nooit moeite mee om in de voorbereiding drie weken weg te gaan of zoiets, maar om met Engeland mee te gaan ervoer ik bijna als deprimerend', vertelt de routinier, die na dit seizoen stopt, in een openhartig interview.

'Het maakte me echt down', vervolgt Carrick. 'Daardoor kwam ik op het punt dat ik na het WK in Zuid-Afrika dacht: ik kan dit niet meer. Er zullen waarschijnlijk mensen zijn die zeggen: "Stel je niet aan en wees dankbaar", en ik snap ook dat ik in een bevoorrechte positie zat. Maar ik vond het zó moeilijk, ik kon er echt niet meer mee omgaan. Ja, ik was soms depressief. Ik zei tegen de FA: selecteer me alsjeblieft niet meer.'

Carrick debuteerde in 2001 als speler van West Ham United voor Engeland. Het zou tot 2005 duren voordat hij, als speler van Tottenham Hotspur en later United, een vast lid van de Engelse selectie werd. De controleur maakte de WK's van 2006 en 2010 mee, al kwam hij alleen op dat eerste toernooi één keer in actie. Na het WK in Zuid-Afrika zou Carrick pas in 2012 weer interlands spelen. In 2015 kwam hij voor het laatst uit voor zijn land.

Carrick is zeker niet de eerste speler die spreekt over mentale problemen, veroorzaakt door de druk die het spelen van topvoetbal met zich meebrengt. Onlangs deden André Gomes (Barcelona) en Per Mertesacker (Arsenal) dat ook al. Waar Gomes (24) nog midden in zijn actieve carrière zit, gaan Carrick en Mertesacker (33) na dit seizoen verder in een andere functie bij hun club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.