Carrarese, Parma, Lazio, Genoa: wie houdt Buffon aan het werk?

Reacties

Gianluigi Buffon is absoluut nog niet van plan om met voetbalpensioen te gaan. De 41-jarige goalie kondigde woensdag zijn vertrek bij Paris Saint-Germain aan, zaakwaarnemer Silvano Martina heeft nu gezegd dat de goalie sowieso doorgaat met keepen. Maar wat zijn nu eigenlijk zijn belangrijkste opties?

Carrarese, Parma, Lazio, Genoa: wie houdt Buffon aan het werk?

Een jaar geleden vertrok Gigi van Juventus (de club waar hij zeventien jaar speelde) naar PSG, maar na één seizoen heeft Buffon gemeld dat hij niet is ingegaan op een nieuwe Parijse aanbieding. Daardoor is hij deze zomer transfervrij op te pikken. 'De Britse schrijver Ernest Hemingway schreef ooit dat een mens maar op twee plekken gelukkig kan leven: thuis en in Parijs. Dat zal ook voor mij gelden, Parijs zal vanaf nu altijd een beetje mijn thuis zijn', zo nam Buffon poëtisch afscheid. Maar hoe nu verder?

In een statement liet Buffon al weten: 'Hiermee is er een einde gekomen aan mijn avontuur buiten Italië'. Dat zou betekenen dat de keeper alleen nog in zijn eigen land aan de slag zal gaan. Want dat hij doorgaat, dat lijkt wel duidelijk. 'Gigi zal niet stoppen, hij heeft geen enkele intentie om met pensioen te gaan', aldus zijn zaakwaarnemer in Italiaanse media. 'Hij zal nu een paar dagen relaxen en over zijn toekomst nadenken. Ik ben al platgebeld, maar er is nog geen beslissing gevallen.'

Toch geeft Martina al wel een voorzetje. In Italië wordt geïnsinueerd dat Buffon terugkeert naar Parma, de club waar hij zijn loopbaan begon. Maar, zo zegt zijn agent: 'Uiteraard zitten ook Juventus, Carrarese Calcio, Genoa en Lazio in zijn hart.' Het zou dus zomaar kunnen dat de nieuwe werkgever uit dat rijtje van vijf clubs komt. Maar wat is de band tussen die clubs en Buffon?

De twee meest voor de hand liggende liefdes van Buffon zijn dus Parma en Juventus. De keeper debuteerde in 1995 op pas zeventienjarige leeftijd namens Parma in de Serie A, voordat hij in 2001 begon aan zijn langdurige periode bij De Oude Dame. Maar voor de andere drie genoemde clubs speelde Buffon geen minuut.

In het geval van Carrarese (op dit moment actief in de Serie C) is het verhaal desondanks ook logisch: Buffon werd geboren in het Toscaanse stadje Carrara, waar de club vandaan komt. Buffon zat er jarenlang op de tribune tussen de leden van de harde kern en in 2010 kocht hij, samen met collega-profvoetballer Cristiano Lucarelli, een meerderheidsbelang in de club. In 2015 deed hij een stapje terug, maar desondanks heeft hij nog altijd flink wat aandelen in handen.

Ook Genoa heeft een speciaal plekje in zijn hart, aangezien hij als jongetje door zijn oom vaak werd meegenomen naar wedstrijden van die club en zo ook fan werd. 'Ik zou graag nog eens voor Genoa willen spelen, maar ik weet niet of het er ooit van komt', zei Buffon in 2011 nog. En ook Lazio is niet zomaar een club voor de goalie. Tussen de voormalig Italië-captain en de omstreden fans van die club is altijd een (door sommigen als dubieus omschreven) band geweest, zoals op onderstaand filmpje te zien is.

Op social media zijn de fans van Lazio al behoorlijk actief in hun pogingen om Buffon inderdaad te bewegen tot een overstap naar Rome. Of het zover komt is nog maar de vraag, maar dat Buffon nog één avontuur in eigen land aan gaat, lijkt wel vast te staan. De komende periode moet uitwijzen welke club de gelukkige wordt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.