Captain Malen de held van PSV na wereldgoal Omonia

Reacties

PSV heeft donderdagavond in de absolute slotfase zijn eerste zege in de groepsfase van de de Europa League geboekt. Op bezoek bij Omonia Nicosia maakte Donyell Malen het verschil.

Captain Malen de held van PSV na wereldgoal Omonia
© Pro Shots
Omonia Nicosia
Omonia Nicosia
1 - 2
PSV
PSV

Zoals bekend kon PSV in Cyprus niet beschikken over Eran Zahavi, hij werd geweigerd door de Cypriotische autoriteiten. Jordan Teze in eerste instantie ook, maar hij reisde donderdag alsnog af en stond ook direct in de basis. Dat was noodzakelijk, aangezien PSV behoorlijk wat spelers miste in Nicosia. Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Cody Gakpo, Timo Baumgartl, Nick Viergever, Joël Piroe en Maxime Delanghe ontbraken.

Toch was het PSV dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Noni Madueke zette goed door en zocht de verre hoek, maar zijn inzet werd ternauwernood geblokt. De Eindhovenaren hadden de wedstrijd redelijk onder controle, maar werden in de 29ste minuut volledig verrast.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na een overtreding ter hoogte van de middenlijn schoot Jordi Gómez de bal vanaf eigen helft ineens over Yvon Mvogo in het PSV-doel: 0-1. Zijn inzet van 56 meter was de goal van de grootste afstand in de geschiedenis van de Europa League. Gómez schoot zijn vrije trap overigens wel terwijl de bal nog rolde, dus officieel had het doelpunt niet mogen tellen, maar de arbitrage zag dat niet en er was geen VAR.

PSV moest daar even van bijkomen, maar trok de stand nog voor rust gelijk. Mario Götze bediende Madueke met een slim passje, de Engelsman gaf laag voor en gelegenheidsaanvoerder Malen tikte met buitenkant voet binnen: 1-1. In de tweede helft voerde PSV de druk op en kregen de bezoekers een aantal grote kansen. Onder anderen Madueke, Mohamed Ihattaren en Malen waren er dichtbij, maar de bal wilde er lange tijd niet in.

In de absolute slotseconden was het dan tóch nog raak. En weer was het Malen. De 21-jarige spits kreeg de bal goed aangespeeld door Ryan Thomas en schoof de 1-2 binnen. PSV doet daardoor uitstekende zaken in Groep E. De mannen van Schmidt staan nu op drie punten uit twee duels en zijn daarmee de nummer twee achter Granada.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Granada
Granada
0 - 0
PAOK Saloniki
PAOK Saloniki

Granada en PAOK hielden elkaar namelijk in evenwicht. De Spanjaarden die PSV in de openingswedstrijd verrasten, beten zich stuk op de stugge Grieken, die hun eerste wedstrijd ook al gelijk hadden gespeeld. Desondanks is Granada het nieuwe groepshoofd.

UEFA Europa League

Stand Groep E UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
4
0
2
12-9
+3
12
2
Granada
6
3
2
1
6-3
+3
11
3
PAOK Saloniki
6
1
3
2
8-7
+1
6
4
Omonia Nicosia
6
1
1
4
5-12
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.