Capello: 'Als Juventus De Ligt haalt, is het seizoen al voorbij'

Reacties

Als Matthijs de Ligt daadwerkelijk naar Juventus vertrekt, zal dat de spanning in de titelrace geen goed doen. Dat is althans de verwachting van Fabio Capello, voormalig speler en trainer van de kampioen van Italië.

Capello: 'Als Juventus De Ligt haalt, is het seizoen al voorbij'

Juventus heeft naar verluidt de beste papieren in de strijd om De Ligt, die ook wordt begeerd door Barcelona, Bayern München en Paris Saint-Germain. Met de komst van de negentienjarige Ajax-verdediger zal de suprematie van De Oude Dame in eigen land nog verder toenemen, denkt Capello. 'Als Juve De Ligt haalt, is het voorbij. Alweer. Dan kunnen we direct doorgaan naar het volgende seizoen', zegt de 73-jarige Italiaan tegen Corriere dello Sport.

'De Ligt is de beste verdediger die er momenteel rondloopt', onderbouwt Capello zijn stelling. 'Hij zorgt ervoor dat je met twee man kan verdedigen en dat de backs meer vrijheid hebben, zoals hij heeft laten zien bij Ajax. Met hem wint Juve de jackpot. Komt hij niet, dan helpt dat de anderen om dichter bij te komen. En dan doel ik op Napoli en Inter. Milan, Roma en Lazio zullen niet meedoen aan de titelrace om overduidelijke redenen.'

Juventus staat in Italië al jaren op eenzame hoogte. De grootmacht uit Turijn stelde dit seizoen de achtste landstitel op rij veilig. Het gat met nummer twee Napoli bedroeg aan het einde van de rit elf punten, maar de ploeg van trainer Massimilano Allegri was al op 20 april kampioen en won tijdens de laatste vijf speelronden geen wedstrijd meer. De missie om met Cristiano Ronaldo de Champions League te winnen, werd door Ajax en De Ligt verpest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.