Cancelo gaat bij Bayern-presentatie in op vermeend conflict met Guardiola

Reacties

João Cancelo werd dinsdag bij Bayern München gepresenteerd en ging tijdens een persconferentie in op vragen over een mogelijk conflict met Manchester City-manager Pep Guardiola. De Portugese verdediger zou daarom hebben aangestuurd op een vertrek bij The Citizens.

Cancelo gaat bij Bayern-presentatie in op vermeend conflict met Guardiola
© Pro Shots

Cancelo (28) was tot voor het WK in Qatar nog een vaste waarde bij City en was ook in de afgelopen jaren een vertrouwd gezicht bij de Engelse topclub. Gedurende de afgelopen weken bleef de international van Portugal op de bank. 'Ik heb de afgelopen tijd weinig speeltijd gehad, dat heeft mijn beslissing beïnvloed', zei Cancelo bij zijn presentatie in München.

'Mijn vertrek heeft niets te maken met mijn relatie met Pep. Ik heb gekozen voor een nieuw avontuur en ik verwacht hier gelukkig te worden. Bayern is een grote club, met veel historie', aldus de vleugelverdediger, die op huurbasis wordt overgenomen van City. Der Rekordmeister kan Cancelo na dit seizoen voor zo'n 70 miljoen euro definitief overnemen. 

De ex-speler van Benfica, Valencia, Internazionale en Juventus heeft geen contact gehad met Guardiola sinds zijn vertrek bij City. 'Ik heb de manager niet meer gesproken rond deze transfer omdat het allemaal vrij snel is gegaan. Er kwam een aanbod en dat heb ik geaccepteerd. Ik ben er klaar voor om voor Bayern in actie te komen', besluit Cancelo, die met City twee keer kampioen van Engeland werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.