Canada doet Oranje-kunstje na en mag hopen op groepswinst

Reacties

Canada is er in navolging van het Nederlands elftal in geslaagd om ook de tweede wedstrijd in Groep E van het WK voor vrouwen te winnen. De ploeg van bondscoach Kenneth Heiner-Møller versloeg Nieuw-Zeeland en strijdt donderdag met Oranje om de groepswinst.

Canada doet Oranje-kunstje na en mag hopen op groepswinst
Canada
Canada
2 - 0
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

Net als Nederland was Canada beter dan Nieuw-Zeeland. Het verschil was in Grenoble zelfs nog groter dan afgelopen dinsdag in Le Havre. Canada had aanvankelijk nog wel moeite met scoren, zoals Nederland dat pas in de extra tijd deed tegen Nieuw-Zeeland. De Noord-Amerikanen zagen in de eerste helft van de elf pogingen er slechts twee richting het doel gaan. Aan de andere kant zag Nieuw-Zeeland Catherine Bott al na achttien minuten uitvallen nadat ze een bal hard tegen haar hand had gekregen. Heiner-Møller werd daardoor gedwongen om Annalie Longo in de ploeg te brengen.

Al vroeg in de tweede helft was het dan toch raak voor Canada. Nichelle Prince werd weggestuurd met een splijtende dieptepass en was veel sneller dan haar tegenstanders. De aanvaller dribbelde het zestienmetergebied in en vond de vrijlopende Jessie Fleming, die de bal van dichtbij binnen tikte: 1-0. De tweede treffer volgde na 78 minuten via Prince zelf, die nadat aanvoerder Christine Sinclair tegen de paal kopte de bal alsnog in het doel werkte.

Canada neemt het donderdag in Reims op tegen Nederland, een wedstrijd die gaat om de groepswinst. De nummer een speelt in de achtste finale tegen de nummer twee van Groep D (nu Japan), terwijl de nummer twee het opneemt tegen de nummer twee van Groep F (nu Zweden). Nieuw-Zeeland en Kameroen treffen elkaar donderdag ook. Een van de twee landen zal op de derde plek eindigen en heeft bij winst nog een kleine hoop op de achtste finale als beste nummer drie.

Vrouwen WK

Stand Groep E

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
3
0
0
6-2
+4
9
2
Canada
3
2
0
1
4-2
+2
6
3
Kameroen
3
1
0
2
3-5
-2
3
4
Nieuw-Zeeland
3
0
0
3
1-5
-4
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Canada Vrouwen
Meer over Canada Vrouwen
Meer Nieuw-Zeeland Vrouwen
Meer over Nieuw-Zeeland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.