Cambuur versterkt aanval met Hongaars jeugdinternational

Reacties

SC Cambuur heeft zijn eerste zo gewenste offensieve versterking binnen. Het gaat om de Hongaarse vleugelaanvaller Tamás Kiss.

Cambuur versterkt aanval met Hongaars jeugdinternational
© Pro Shots

De twintigjarige dribbelaar wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Puskás Akademia, waarbij een optie tot koop is bedongen. Kiss heeft zich de afgelopen seizoenen gemanifesteerd als belofte. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 32 competitieduels in de Hongaarse competitie en groeide hij uit tot international van Hongarije Onder-21.

Kiss is een snelle buitenspeler die op beide flanken uit de voeten kan en eventueel ook in de as kan spelen. Hij is na Tom Boere, Sam Hendriks en Marco Tol de vierde versterking voor de promovendus, die zondag bij haar Eredivisie-rentree met 1-2 verloor van FC Groningen.

Cambuur is van plan in de resterende twee weken van de transferwindow nog flink wat versterkingen binnen te halen. De club uit Leeuwarden wil na Kiss nog minimaal één andere aanvaller en aast ook achterin nog op versterking. De tijdelijke komst van Shurandy Sambo (PSV) viel afgelopen week in het water doordat de rechtsback zwaar geblesseerd is geraakt.

De afgelopen week is ook gesproken met Jarchinio Antonia over een terugkeer. De buitenspeler en Cambuur lijken echter niet tot een akkoord te komen. Antonia, die de afgelopen twee seizoenen al in Leeuwarden actief was, staat ook in de belangstelling van buitenlandse clubs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.