Cambuur verliest geduld met twijfelende verdediger en vervolgt zoektocht

Reacties

Linksback David Sambissa gaat niet met SC Cambuur naar de Eredivisie. De club uit Leeuwarden is er met hem niet uitgekomen over verlenging van zijn aflopende contract.

Cambuur verliest geduld met twijfelende verdediger en vervolgt zoektocht
© Pro Shots

Technisch manager Foeke Booy legt uit dat Cambuur de afgelopen periode veel geduld heeft gehad met de voormalige speler van FC Twente en Girondins de Bordeaux. 'Het verhaal rond Sambissa loopt al een jaar en is zeer rommelig geweest. Hij is in die periode drie keer van management veranderd. Geen probleem, want wij wilden graag door.'

Onlangs dacht Booy tot een deal te zijn gekomen met het kamp-Sambissa. 'Er lag met zijn laatste management een principe-akkoord', schetst hij. 'Tot Sambissa op het laatste moment van gedachten veranderde. Dat wilden we niet meer, dan houdt het op. We hebben hem bedankt voor zijn diensten en veel succes gewenst met zijn vervolg elders.'

De 25-jarige Fransman kwam medio 2018 naar Leeuwarden. Hij was twee seizoenen basisspeler, maar werd afgelopen maanden door Alex Bangura regelmatig naar de bank verdrongen. Cambuur gaat zich nu oriënteren op een nieuwe concurrent voor Bangura. Over het aflopende contract van Jarchinio Antonia is nog geen duidelijkheid. Booy laat weten dat een gesprek met hem nog moet plaatsvinden.

Hendriks
Cambuur zag na het behalen van de titel al een aantal spelers vertrekken. Zelf besloot de club om niet door te gaan met Giovanni Korte, Delano Ladan, Joris Kramer en Ragnar Oratmangoen. Die laatste twee zetten hun carrière daarop voort bij Go Ahead Eagles. Spits Robert Mühren legde een aanbieding van Cambuur naast zich neer en tekende bij zijn oude liefde bij FC Volendam.

Cambuur is daardoor op zoek naar aanvallende impulsen. Een van de spelers die de club op het oog heeft is Sam Hendriks. De voormalige aanvaller van Ajax, De Graafschap en Go Ahead is na zijn vertrek uit Deventer transfervrij. Hendriks speelde in het seizoen 2018/19 al veertien keer voor Cambuur en in die duels scoorde hij acht keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.