Cambuur steviger aan kop na moeizame avond in Eindhoven

SC Cambuur heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. Op bezoek bij Jong PSV werd een zeer moeizame zege geboekt.

Jong PSV
Jong PSV
0 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Het duel tussen Jong PSV en SC Cambuur was nog een inhaalwedstrijd uit speelronde tien van de Keuken Kampioen Divisie. Beide ploegen kwamen afgelopen vrijdag namelijk ook al in actie. Jong PSV verloor toen op bezoek bij Helmond Sport (1-0) terwijl SC Cambuur met 3-1 te sterk was voor FC Den Bosch. De formatie uit Leeuwarden won sowieso acht van de laatste negen wedstrijden. De enige nederlaag? Tegen een belofteploeg: Jong Ajax. Het was dus zaak voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie om zich niet ook door de belofteploeg van PSV te laten verrassen.

Dat gebeurde niet, maar erg makkelijk ging het ook weer niet voor SC Cambuur. Coach Henk de Jong zag hoe Jong PSV al heel snel een grote kans kreeg via Yorbe Vertessen, waarna ook Joël Piroe en Kristófer Kristinsson gevaarlijk waren voor de Eindhovenaren. De thuisploeg maakte dan ook aanspraak op een goal, maar maakte die niet: 0-0 bij rust.

De Jong was niet tevreden over het spel van zijn ploeg en greep bij rust in. Issa Kallon en Alex Bangura moesten de KKD-koploper helpen. En dat is precies wat eerstgenoemde deed. Kallon, die tegen FC Den Bosch ook al scoorde, maakte halverwege de tweede helft zijn zevende van het seizoen en dat bleek na negentig minuten voldoende om met het kleinst mogelijke verschil te winnen van Jong PSV.

Met de drie punten loopt SC Cambuur drie punten uit op Almere City FC, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil met de club uit Flevoland is nu drie punten. De voorsprong op nummer drie NAC Breda is nu zes punten.