Cambuur steekt de draak met KNVB en 'stemt' voor Stevens

Reacties

Sonny Stevens heeft zijn aflopende contract bij SC Cambuur verlengd. De Friezen, die promotie op pijnlijke wijze misliepen, maken dat goede nieuws op een bijzondere manier bekend.

Cambuur steekt de draak met KNVB en 'stemt' voor Stevens
© Pro Shots

Cambuur publiceerde donderdagmiddag op social media een video van een Whatsapp-groepsgesprek. Daarin vraagt technisch directeur Foeke Booy wat er eerst bij moet komen: een spits of een keeper. Jarchinio Antonio stelt voor om erover te stemmen. 'Goed idee, we zijn tenslotte een democratische vereniging. App me persoonlijk jullie voorkeur even', reageert Booy.

De uitslag van de stemming is: 16 voor een spits, 9 voor een keeper en 9 onthoudingen. 'Dat lijkt me een overduidelijke meerderheid voor een spits', stelt Martijn Barto. Peter van der Vlag denkt daar anders over en directeuren Ard de Graaf en Gerald van den Belt verlaten de groepsapp. Stevens wordt door Booy juist toegevoegd: hij is ook komend seizoen speler van Cambuur.

Met het filmpje verwijst Cambuur natuurlijk naar de nu al historische videocall van de KNVB, over wat er moest gebeuren met het afgebroken seizoen. Zestien clubs stemden voor promotie en degradatie, negen tegen en negen clubs brachten geen stem uit. De KNVB concludeerde dat er vanwege de blanco stemmen geen duidelijke meerderheid was en zette een streep door promotie en degradatie. Cambuur, dat met een straatlengte voorsprong bovenaan stond in de Keuken Kampioen Divisie, blijft daardoor op het tweede niveau actief.

Overigens lijkt het erop dat Cambuur snel na het keepersnieuws ook met duidelijkheid over de spitspositie komt. Robert Mühren, die in het afgelopen seizoen bij Cambuur topscorer van de Keuken Kampioen Divisie werd, staat op het punt om zijn overgang van Zulte Waregem af te ronden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.