Cambuur-spits via verrukkelijke treffer van de hatelijke nul goals af

Voor SC Cambuur scoorde hij dit seizoen nog niet, maar Roberts Uldrikis liet in dienst van de nationale ploeg van Letland zien dat hij het scoren niet verleerd is. Zijn goal tegen Ierland leverde Letland niet de winst op.

© Sportv
Ierland
Ierland
3 - 2
Letland
Letland

Ierland treft deze maand in de EK-kwalificatieperiode – waarin Oranje een tegenstander is – alleen Frankrijk en dus werd een extra oefeninterland aan het Ierse programma toegevoegd. Letland wilde wel meewerken en reisde af naar Dublin voor de oefenwedstrijd.

Het begin was duidelijk voor Ierland, dat via Callum O'Dowda en het achttienjarige toptalent Evan Ferguson binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong stond. Het leek een ruime oefenzege te worden, maar via een heerlijke goal van Uldrikis kwam Letland terug in de wedstrijd.

Gescoord had de spits dus nog niet dit seizoen, maar hij schoot met het zelfvertrouwen van een topscorer. Van zo'n dertig meter vond Uldrikis de rechterkruising buiten bereik van keeper Caoimhin Kelleher (zie video onder). Toen Arturs Zjuzins vlak voor rust ook nog de gelijkmaker maakte, was Letland weer helemaal terug. Het slotakkoord was echter voor het thuisland, dat via Chiedozie Ogbene alsnog de zege pakte.

Ierland speelt in maart nog tegen Frankrijk in Groep B van de EK-kwalificatie, Oranje speelt pas in september en november tegen de Ieren.