Cambuur laat gestopte Bos na dramatisch nieuws niet vallen

Reacties

SC Cambuur wil Pieter Bos helpen een nieuwe carrière op te bouwen. De 25-jarige doelman moest onlangs noodgedwongen stoppen wegens hartproblemen.

Cambuur laat gestopte Bos na dramatisch nieuws niet vallen
© Pro Shots

Het dramatische nieuws werd vorige week bekend. Technisch manager Foeke Booy zei toen al dat de club hem zou steunen en is daar woensdag in gesprek met het clubkanaal dieper op ingegaan. 'Wij gaan hem niet laten vallen, wij gaan hem helpen en steunen. Maar eerst moet hij nu tot rust komen, alles goed op een rijtje zetten. Dan komen wij er te zijner tijd wel uit wat Pieter mag, kan en zou willen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerst krijgt de 25-jarige Fries de tijd om de klap te verwerken. 'Ik snapte het al niet toen het mij werd verteld, dan moet zo'n jongen het helemaal niet snappen. Hij gaat van honderd naar nul, dat is bizar', vertelt Booy. 'Pieter is gelukkig wel een nuchtere jongen, hij kan relativeren, maar hij werd juist net beloond voor al het geduld en het harde werk. En nu moet hij daarmee stoppen. Dat is een behoorlijke tik.'

Bos was net bezig aan zijn doorbraak als keeper van Cambuur toen hij van medische specialisten te horen kreeg dat het niet langer verantwoord was om topsport te bedrijven. Op 6 maart maakte hij zijn Eredivisie-debuut voor de Leeuwarders, in de zes wedstrijden die hij speelde maakte hij een goede indruk. Zijn ambitie was om richting komend seizoen een gooi te doen naar een vaste rol als eerste keeper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.