Cambuur komt met juiste reactie op afslachting bij Ajax

SC Cambuur heeft de monsternederlaag op bezoek bij Ajax van zich af weten te schudden tegen Heracles Almelo. Donderdagavond werd in eigen huis gewonnen na de 9-0 nederlaag in Amsterdam.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 1
Heracles Almelo

De fans in Leeuwarden waren misschien een beetje ingedommeld, want in de eerste 25 minuten gebeurde niet bijster veel. Er was wat nodig om leven in de brouwerij te krijgen en dat lukte Michael Breij uitstekend. Hij zette SC Cambuur met een prachtige goal op voorsprong, na een combinatie schoot hij raak in de linkerkruising.

Het leverde meteen een kansenfestijn op, Heracles Almelo kreeg kort achter elkaar twee grote mogelijkheden om op 1-1 te komen. Kaj Sierhuis raakte de lat en enkele minuten later blunderde back Giacomo Quagliata door de bal van dichtbij naast te werken. Waar de goal aan de ene kant niet viel, sloeg Cambuur opnieuw toe. Kort na rust legde Tom Boere de bal terug en Mees Hoedemakers streepte de bal in de linkerhoek. De middenvelder maakte vijf doelpunten voor Cambuur en alle vijf schoot hij ze van buiten het strafschopgebied raak.

Scheidsrechter Alex Bos debuteerde in de Eredivisie.

Zo liet Cambuur uitstekend herstel zien. De club was immers gesprek van de week na de monsternederlaag bij Ajax: 9-0. Trainer Henk de Jong lapte zijn spelers mentaal op in de paar dagen die hij had tussen de wedstrijden en hoopte op de steun van het publiek bij het eerherstel.

Daar slaagde Cambuur dus uitstekend in, de nul werd echter niet gehouden tegen Heracles. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd schoot spits Sinan Bakis raak na een corner, maar verder dan dat kwam Heracles niet. Door de overwinning is Cambuur voorlopig de nummer zeven van de Eredivisie, Heracles staat slechts op doelsaldo boven de degradatiezone.