Cambuur geeft Jong Ajax ongekend pak slaag, nieuwe mokerslag voor NEC

Jong Ajax is op eigen veld vernederd door SC Cambuur. NEC verloor voor de derde keer op rij in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax
Jong Ajax
0 - 6
SC Cambuur
SC Cambuur

Jong Ajax won afgelopen vrijdag nog met 1-2 op bezoek bij NEC, maar drie dagen later gaf de ploeg van trainer Michael Reiziger niet thuis. Sterker, de Amsterdamse beloften werden op De Toekomst vernederd door SC Cambuur. Bij het zien van de tussenstand na 37 minuten zal menig voetbalvolger misschien gedacht hebben aan een 1 april-grap, maar het was toch echt waar: 0-5.

Nadat Ché Nunnely in de vijfde minuut Jong Ajax nog bijna op voorsprong had gezet, namen de bezoekers het initiatief over. In de achtste minuut opende ex-Ajacied Sam Hendriks (foto) de score na een fout van doelman Dominik Kotarski en drie minuten later kopte Matthew Steenvoorden het tweede doelpunt namens Cambuur binnen. De club uit Leeuwarden had de smaak te pakken, want na twee goals van Nigel Robertha en de tweede van Hendriks stond het acht minuten voor rust dus al 0-5.

Gelukkig voor Jong Ajax nam SC Cambuur daarna gas terug. Het werd via Steenvoorden nog wel 0-6, waarmee de club uit Leeuwarden geschiedenis schreef. Het was de grootste uitzege ooit in competitieverband.

Jong AZ
Jong AZ
4 - 0
N.E.C.
N.E.C.

NEC moet vrezen dat het de play-offs om promotie naar de Eredivisie misloopt, want de ploeg van trainer Jack de Gier verloor maandag voor de derde keer op rij in de Keuken Kampioen Divisie. Na nederlagen tegen Sparta Rotterdam (1-0) en Jong Ajax (1-2) volgde ook een verliespartij bij Jong AZ, dat kort voor rust afstand nam. Mauro Savastano opende in de 41ste minuut de score en twee minuten later maakte Mees Kaandorp er 2-0 van. De definitieve beslissing volgde in de 73ste minuut toen Jelle Duin er 3-0 van maakte. In de extra speeltijd bepaalde Thijs Oosting de eindstand zelfs nog op 4-0.

Door de nederlaag, de twaalfde al dit seizoen in competitieverband, blijft NEC teleurstellend veertiende staan. Om zeker te zijn van deelname aan de play-offs moeten de Nijmegenaren bij de eerste elf eindigen, ervan uitgaande dat Jong Ajax en Jong PSV dat ook doen.

Roda JC Kerkrade
2 - 1
Jong FC Utrecht

Roda JC Kerkrade is ook nog lang niet zeker van deelname aan de play-offs. De ploeg van interim-trainer Eric van der Luer blameerde zich vrijdag nog op bezoek bij Helmond Sport (4-0) en drie dagen later was ook de start tegen Jong FC Utrecht, de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie, dramatisch. In het Parkstad Limburg Stadion kwamen de bezoekers al na vijf minuten op voorsprong door een treffer van Keelan Lebon.

In de twintigste minuut kwam Roda JC langszij door een benutte strafschop van Mario Engels, de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Na rust stelden de Limburgers orde op zaken: Mitchel Paulissen zorgde met een rake kopbal voor 2-1.