Cambuur en De Graafschap opgelet: Club Brugge pleit voor promotie in België

Reacties

Club Brugge wil de Pro League komend seizoen met twee extra teams hervatten. De Belgische koploper heeft de bond verzocht om volgende week een stemming te houden voor de promotie van Beerschot-Wilrijk en OH Leuven, zo meldt Het Nieuwsblad.

Cambuur en De Graafschap opgelet: Club Brugge pleit voor promotie in België
© Pro Shots

Net als in Nederland is er in België vanwege de gezondheidsriciso's van het coronavirus een streep door het seizoen 2019/20 gezet. Over de sportieve afhandeling wordt volgende week vrijdag vergaderd. Club Brugge heeft voorgesteld om dan een peiling te houden over het toepassen van promotie zonder degradatie.

Dat zou betekenen dat Waasland-Beveren op het hoogste niveau actief blijft. De club liet al weten dat ze zich niet zouden neerleggen bij eventuele degradatie. Beerschot en Leuven promoveren dan naar de Pro League. In dat scenario zouden er geen play-offs gespeeld worden.

Als koploper van België neemt Brugge het voortouw in de besprekingen. Bij het voorstel van Blauw-Zwart wordt de Pro League dus uitgebreid met twee extra teams, maar worden de play-offs geschrapt. Daardoor zou het seizoen 2020/21 zes speelronden minder tellen, wat volgens Brugge een voordeel is aangezien nog onduidelijk is wanneer er weer gevoetbald kan worden. De lijstaanvoerder wil bovendien een stemming om de huidige stand uit te roepen tot eindstand, wat zou betekenen dat Brugge wordt uitgeroepen tot kampioen.

Brugge heeft als lid van de Pro League de bevoegdheid om punten op de agenda van de vergadering toe te voegen. Het voorstel zal dus hoe dan ook besproken worden. Voor een competitieformat met achttien in plaats van zestien clubs is wel een meerderheid van tachtig procent nodig. SC Cambuur en De Graafschap zullen de uitkomst in de gaten houden. Zij stonden vrijdag in de rechtbank om een dergelijk scenario ook in Nederland af te dwingen.

Over de rechtszaak tussen Cambuur en De Graafschap en de KNVB
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.