Cambuur doet powermove en strikt assistkoning Doodeman

Reacties

SC Cambuur heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de komst van Nick Doodeman, met tien beslissende voorzetten dit jaar de assistkoning van de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller komt in de zomer transfervrij over van FC Volendam en gaat voor twee jaar aan de slag in Friesland.

Cambuur doet powermove en strikt assistkoning Doodeman
© Pro Shots

Doodeman (24) speelt sinds 2017 voor Volendam en is vooral dit voetbaljaar erg goed op dreef, met naast tien assists ook nog acht doelpunten achter zijn naam. Technisch manager Foeke Booy is dan ook blij met de aanstaande komst van de vleugelspeler.

'Nick is een echte teamspeler die past bij onze speelwijze', zegt Booy op de clubwebsite. 'Wij volgen hem al langer en met zijn diepgang, overzicht en passing kan hij zeker van toegevoegde waarde zijn. Dat blijkt ook wel uit zijn rendement. Daarnaast is het een fijne persoonlijkheid en iemand die hard wil werken voor het team. We zijn blij dat hij voor ons project heeft gekozen.'

De komst van Doodeman is een powermove van Cambuur, dat momenteel bovenaan staat in de Keuken Kampioen Divisie en volgend seizoen in de Eredivisie hoopt te spelen. Volendam is de nummer zeven van de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.